Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lenteliefde in de grond om koningin van het fruit zelf te kweken

De lente heeft inmiddels zijn intrede gedaan. Bij elkho vinden ze dat het daarom tijd is om liefde te geven aan alles wat groeit, bloeit, zoet en lekker is. Zoals: de aardbei. Deze koningin van het fruit – zoals ze in Azië wordt genoemd - verdient haar titel aan de zoete smaak en geur, een kleurrijk uiterlijk én natuurlijk het kroontje op haar hoofd. Jij kunt deze smaakvolle zomervruchtjes binnenkort plukken vanaf je eigen terras, balkon of uit je tuin. We delen 5 tips om met gemak de aardbei zelf te kweken. Frisse zonnige ontbijtjes, taarten en salades gegarandeerd.

De aardbei behoort tot één van de populairste fruitsoorten en draagt niet voor niets de titel: koningin van het fruit. Zoetigheid en schoonheid samen in één vrucht. Hoe heerlijk als je ze zelf kunt kweken en plukken? Dit gebeurt nog weinig, en dat is niet zonder reden. Te weinig water? Geen oogst. Te strakke potrand? Uitlopers breken af. Te lang op de grond gelegen? Rotte aardbeien of geen aardbeien (de slakken waren je voor). Toch kan iedereen, in welke woonsituatie dan ook, eigen aardbeien kweken. Met gemak.

Hoe? elho geeft 5 tips:

  1. Zet je aardbeiplant hoog. De plantjes gaan hangen en het is beter als ze niet de grond raken. In de speciaal ontworpen elho aardbeien pot staan ze hoog en droog.
  2. Let op – niet té droog. Deze zomervruchtjes zijn dorstig en willen regelmatig drinken. De vulopening in de elho aardbeien pot en een groot waterreservoir maakt het je makkelijk om het water te reguleren.
  3. Gebruik humusrijke aarde – ze houden van een voedzame grond. Smaakvolle, zoete aardbeien van eigen oogst zijn je beloning.
  4. De uitlopers (takjes) zijn erg kwetsbaar van een aardbeienplant. Staan de plantjes in een pot met een scherpe, strakke rand? Dan breken ze snel af. Zorg voor een pot met een zachte, brede rand.
  5. Ze houden van een zonnige plek. Zet er een luie stoel naast voor wat gezelschap en extra liefde.

Meer informatie:
elho
www.elho.com

Publicatiedatum: