Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De meubeltrends voor het outdoorseizoen 2024

Innovatieve geweven meubels, gebogen sofa's en felgekleurde metalen stoelen transformeren de buitenruimte tot een aantrekkelijke openlucht woonkamer. De voorpret voor het komende buitenseizoen is groot. Velen verlangen ernaar om weer tijd door te brengen op het terras, balkon of in de tuin. "De buitenwoonkamer wordt steeds belangrijker. Als een significante plek voor ontspanning en gezelligheid, wordt deze ingericht met hoogwaardige, comfortabele en stijlvolle meubels," zegt Jan Kurth, algemeen directeur van de Duitse Meubelindustrie Verenigingen (VDM/VHK). De grenzen tussen binnen- en buitenmeubilair vervagen. "Ontwerpen en comfort van buitenmeubilair worden steeds meer gelijk aan die van eet- en woonkamers binnenshuis, en ze zijn nauwelijks te onderscheiden van binnenmeubilair," zegt Kurth. Soms worden meubels, oorspronkelijk ontworpen voor binnengebruik, ontwikkeld tot weerbestendige modellen.

Buitenbanken worden rond en gezellig
Net als binnen gestoffeerde meubels, krijgen buitensofa's steeds vaker organische vormen. De sofaframes, gemaakt van koord of aluminium, zijn vaak net zo gebogen als de zachte, pluche kussens, die veel gezelligheid bieden. De weerbestendige textielen, die steeds vaker gerecyclede materialen bevatten, hebben door een dik draadpatroon een huiselijke uitstraling en bezitten een zachte, aangename textuur. Vaak zijn de kussenhoezen afneembaar en wasbaar. Populaire kleuren zijn lichte natuurlijke tinten, grijstinten, evenals delicate blauwe en groene tinten. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen voor de duurzaamheid van de producten.

Geraffineerde combinaties in geweven meubilair
Moderne koordweefsels van robuuste high-tech vezels dragen bij aan de huiselijke sfeer buiten, en dienen als aantrekkelijke en comfortabele frames of zitschalen voor sofa's, ligstoelen of stoelen. De vocht- en UV-bestendige synthetische vezels ogen uiterst natuurlijk. Een speciaal visueel effect wordt beloofd door een nieuwe weeftechniek: twee verschillende soorten en kleuren van vezels worden in een streng verweven, resulterend in aantrekkelijke kleurencombinaties en geometrische patronen.

Eet- en loungetafels met lattenframes
Voor eettafels, evenals voor buitenmeubilair in het algemeen, is een materiaalmix van mat zwart aluminium, geborsteld roestvrij staal, hout, natuursteen, keramiek of glas populair. Stijlvolle lattenframes van poedergecoat aluminium met een hoogwaardig massief houten tafelblad beloven een zomerse flair. De warme houttoon vult de basis in warm ivoor perfect aan. Tuin tafels met uitbreidingsopties bieden veel flexibiliteit bij het ontvangen van familie of vrienden. Gestoffeerde eetstoelen of banken - bij voorkeur in een hoekopstelling - nodigen gasten uit om lang aan tafel te blijven zitten.

Kleuraccenten door kleurrijke metalen stoelen en bedrukte parasols
Levendige aluminium stoelen zorgen voor kleurrijke accenten. Ze zijn volledig van aluminium gemaakt of hebben een aluminium frame met banden in felgeel, oranje, rood of blauw. Veel modellen kunnen worden gestapeld om ruimte te besparen, waardoor ze geschikt zijn voor kleine balkons waar ze kunnen worden aangevuld met sierlijke opklaptafels. Gestreepte parasols in retrostijl of Hawaiiaanse franjeoptiek, kleurrijke zitzakken of poefs maken ook prachtige blikvangers. De huiselijke sfeer wordt compleet gemaakt door gezellige plaids en kussens, buitentapijten, lantaarns met metalen, betonnen of bamboe behuizingen, delicate LED-lampen voor tafelverlichting of lichtsnoeren.

Retraite: De Hollywoodschommel
De moderne versie van de Hollywoodschommel biedt een bijzonder ontspannen manier om buiten tijd door te brengen. Zachte kussens rusten nonchalant op een delicaat draadframe van staal. Tot drie personen kunnen op de schommelbank zitten die aan stevige touwen hangt. Hangstoelen en schommelstoelen zorgen ook voor kalmerende schommelbewegingen. Andere speciale retraites zijn de zogenaamde daybeds, comfortabele buitenbedden - vaak in schelpvorm en met een baldakijn.

Individueel configureerbare buitenkeukens
Koken in de buitenlucht wordt steeds populairder. Een simpele grill is voor veel hobbykoks niet meer genoeg. Weerbestendige buitenkeukens, die individueel geconfigureerd kunnen worden, zijn uitgerust met een gas- of houtskoolgrill, een buitenkoelkast, een gootsteen en veel opbergruimte, waardoor buiten koken een bijzondere ervaring wordt. Dankzij weerbestendige materialen kunnen buitenkeukens het hele jaar door buiten staan.

Bron: moebelindustrie

Publicatiedatum: