Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In top vijf van meest uitgevoerde aanpassingen staan LED-lampen

€14 miljard geïnvesteerd in woningverduurzaming

Nederlanders investeerden afgelopen jaar €14 miljard in de verduurzaming van hun woningen. In totaal werden 4,5 miljoen woningen verduurzaamd. LED-lampen, zonnepanelen en waterbesparende douchekoppen zijn het populairst. Dit blijkt uit de vierde editie van Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 6000 Nederlanders.


In de top vijf van meest uitgevoerde aanpassingen staan LED-lampen. FOTO EXPO TRADING HOLLAND.

€14 miljard naar woningverduurzaming
Afgelopen jaar investeerden Nederlandse huishoudens €14 miljard in het verduurzamen van hun woningen. De consument voerde een klein deel van de aanpassingen zelf uit (12%). Het grootste deel besteedden zij uit (88%). Respectievelijk gaat het hierbij om €1,7 miljard en €12,3 miljard.

Lampen, zonnepanelen en douchekoppen populairst
In de top vijf meest uitgevoerde aanpassingen staan LED-lampen, ondanks een kleine daling, nog steeds op nummer één (58%). Zonnepanelen (30%), waterbesparende douchekoppen (24%), spaarlampen (22%) en cv/HR(e)-ketels (21%) volgen op ruime afstand. Nederlanders besteden doorgaans de aanpassingen op het gebied van zonne-energie en verwarming uit.

4,5 miljoen woningen verduurzaamd
In de afgelopen 12 maanden deed 54% van de Nederlandse huishoudens minimaal één aanpassing om hun woning te verduurzamen, wat neerkomt op 4,5 miljoen huishoudens. Dit aantal daalde ten opzichte van een jaar eerder (4,8 miljoen), maar blijft hoger dan in 2021 (4,2 miljoen). Gemiddeld deed men evenveel aanpassingen per woning als een jaar eerder (4,5). Nederlanders voerden in de afgelopen 12 maanden bijna 20,5 miljoen aanpassingen uit, wat 200.000 minder is dan het jaar ervoor.

Meer informatie:
Multiscope
www.multiscope.nl

Publicatiedatum: