Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verlichting voor een goed gevoel:

Dit is waar het bij ‘Eye friendly’ licht om draait

Of je nu aan het werk bent, je favoriete maaltijd kookt of 's avonds met een goed boek op de bank zit: elke situatie vereist een ander soort licht. Maar verlichting moet ook gezond zijn en goed voor je ogen, zonder ze te belasten of te vermoeien tijdens bijvoorbeeld het lezen. De lampen van Paulmann voldoen aan comfortcriteria om zo de best mogelijke bijdrage te leveren aan je eigen welzijn. Paulmann lampen met het 'Eye friendly' label voldoen aan vier comfortcriteria.1. Kleurconsistentie
Kleurconsistentie geeft aan hoe gelijkmatig de kleurtemperatuur is voor LED-lampen. Een hoge kleurconsistentie maakt een precieze kleuraanpassing tussen verschillende lampen mogelijk. Dit is belangrijk is om een gelijkmatig verlichtingseffect te krijgen. De 'Eye friendly' lampen van Paulmann bieden een hoge kleurconsistentie met witte tinten in hetzelfde bereik.

2. Kleurweergave
Met de kleurweergave-index wordt het vermogen van een LED-verlichting beoordeeld om kleuren op natuurlijke wijze weer te geven. Een hoge waarde geeft een betere kleurweergave aan. Dit zorgt ervoor dat kleuren onder het licht realistisch en juist worden waargenomen. De 'Eye friendly' lampen van Paulmann hebben een kleurweergave-index van 80 Ra of hoger, wat betekent dat de 'echtheid' van de kleurweergave goed is.

3. Fotobiologische veiligheid
Fotobiologische veiligheid betekent dat het licht dat door de LED-verlichtingsmiddelen wordt afgegeven veilig is voor de menselijke gezondheid. Producten die aan deze veiligheidsnormen voldoen, waarborgen dat ze geen schadelijke effecten hebben op de ogen of de huid en daarom zonder zorgen in verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. De 'Eye friendly' lampen onderscheiden zich door een minimale hoeveelheid blauw licht, uv-licht en infraroodlicht.

4. Flikkeren en stroboscoopeffecten
LED-lampen die minimale flikkering en stroboscoopeffecten veroorzaken, genereren een constant licht zonder zichtbare schommelingen. Dit maakt ze prettig voor het oog en voorkomt mogelijke ongemakken zoals hoofdpijn of oogvermoeidheid. Paulmann's 'Eye friendly' lampen worden gekenmerkt door minimale flikkering en stroboscopische effecten.

Meer informatie:
Paulmann
www.nl.paulmann.com

Publicatiedatum: