Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Kees Smit dient als voorbeeld voor de zorgsector'

In een interview met Henk Smit hoorde zorgondernemer Joris Arts een mooi voorbeeld hoe Kees Smit Tuinmeubelen vrijheid en kansen geeft aan medewerkers om dingen op te pakken en dat daar heel mooie dingen uit kunnen ontstaan. Zelfs als ze er van tevoren soms zelfs pessimistisch over zijn. "Daarvoor moet je weten dat ze zich focussen op tuinmeubelen, parasols en tuinkussens en zich heel nadrukkelijk niet op aanverwante artikelen zoals jacuzzi's en barbecues richten", schrijft Joris op het platform skipr. Hij vindt dat de zorgsector kan leren van Kees Smit Tuinmeubelen.Klantvriendelijkheid als prioriteit: Kees Smit Tuinmeubelen staat bekend om zijn klantvriendelijkheid, wat heeft bijgedragen aan hun succes en groei. In de zorgsector is klantvriendelijkheid volgens Joris niet alleen ethisch belangrijk, maar het kan ook de kwaliteit en effectiviteit van de zorg verbeteren. Een vriendelijke behandeling kan leiden tot betere communicatie tussen zorgverleners en patiënten, waardoor patiënten zich vrijer voelen om vragen te stellen en misverstanden te verhelderen. Dit kan de kans op fouten verminderen en de kwaliteit van zorg verhogen, terwijl het ook het werkplezier van zorgmedewerkers verhoogt.

Openheid voor nieuwe ideeën van medewerkers: Een andere belangrijke les is volgens Joris dat organisaties in de zorg open moeten staan voor nieuwe ideeën van hun medewerkers, zelfs als deze ideeën op het eerste gezicht niet kansrijk lijken. Net zoals Kees Smit Tuinmeubelen ervoer met het "Kees Smit Event", kunnen zelfs initiatieven die aanvankelijk scepticisme opwekken, uitgroeien tot enorm succesvolle projecten. Het is essentieel dat leiders in de zorg een cultuur van openheid en ondersteuning van creativiteit en innovatie bevorderen, waarbij medewerkers worden aangemoedigd om met nieuwe ideeën te komen en deze te onderzoeken.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: