Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

JUNG versterkt rauwe schoonheid van brutalisme

Brutalisme is terug van weggeweest en vindt z'n weg naar het interieur. Denk aan robuuste ontwerpen met r(a)uwe materialen zoals beton, opvallende vormen en blokachtige structuren. Zowel in architectuur als in interieurdesign schept deze krachtige ontwerpstijl een sterke, uitgesproken sfeer die uitmondt in unieke blikvangers. De filosofie en esthetiek van JUNG zijn sterk verweven met de kern van het brutalisme en dat uit zich in het Les Couleurs Le Corbusier-kleurenpalet. Ontdek drie interieurprojecten waarin JUNG en het Brutalisme harmonieus samenkomen tot een indrukwekkend resultaat.Brutalism
Het brutalisme werd voor het eerst gebruikt na de Tweede Wereldoorlog en was enorm populair in de periode tussen de fifties en seventies. Het ontstond als tegenreactie op het strakke Modernisme met ruwe, blokachtige realisaties als gevolg. De imperfectie en materiaalkeuze staan centraal in het Brutalisme – grondlegger Le Corbusier werkte bijvoorbeeld voornamelijk met 'béton brut' of onbewerkt beton. Vandaag vormt deze toonaangevende architect de inspiratie voor de unieke Les Couleurs Le Corbusier-kleurencollectie van JUNG. Met 63 originele kleuren voor het LS 990-gamma past het merk naadloos in ieder Brutalistisch interieur.

Tegenpolen trekken aan
Voor een residentieel project in Žilina, Slovakije werkte JUNG samen met architectenbureau PLURAL. Villa Bôrik is een unieke woning met heel wat open ruimte en lichtinval. De duidelijke betonnen structuur wordt afgewisseld met gekleurde interieurelementen zoals hout, gordijnen in een warme terracottakleur of kastdeuren met blauwige nerfstructuur. JUNG werkt het plaatje af met haar LS 990-schakelaars in alpine wit voor een subtiel maar helder effect. Het interieur is een interessant contrast tussen ruw en gezellig, bruut en warm.Waar heden en verleden elkaar ontmoeten
Het brutalisme wordt gekenmerkt door het gebruik van onbewerkte materialen. Een ontwerpkeuze die duidelijk wordt in een privé-project door architectenbureau Bagdonaité Studio, in het Litouwse Vilnius. In het appartement komen nieuwe en oude invloeden op een boeiende manier samen, wat de sfeer van het omringende historische centrum van de stad belichaamt. De ruggengraat van de woning is de bestaande, massieve bakstenen muur die bewust in zijn onbewerkte staat werd gelaten. Het interieur is verder modern ingericht en de verschillende JUNG-elementen zijn geïnstalleerd in bijpassende kleuren: l'ocre rouge en alpine wit.

Meer informatie:
JUNG
www.jung.de

Publicatiedatum: