Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foscarini viert 30 jaar Havana

30 jaar geleden presenteerden ontwerper Jozeph Forakis en de Italiaanse verlichtingsfabrikant Foscarini voor het eerst hun ontwerp voor de Havana lamp, die nu verkrijgbaar is als vloerlamp, hanglamp, wandlamp en buitenlamp. Havana kenmerkt zich door zijn langwerpige sigaarvorm, wat de lamp een tijdloze uitstraling geeft. Carlo Urbinati, directeur en oprichter van Foscarini, beschrijft de realisatie van dit ontwerp als een keerpunt in de geschiedenis van zijn bedrijf.Met Havana stelde Foscarini zich voor het eerst open voor een nieuw materiaal, naast het voor Foscarini zo kenmerkende glas. Het werken met plastic voor Havana werd door de jaren heen gevolgd door talloze studies met andere materialen, wat leidde tot de grote diversiteit aan materialen en ontwerpen in Foscarini's huidige productportfolio.

De nieuwe brochure "30 jaar Havana", samengesteld ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Havana, bevat een voorwoord van Carlo Urbinati, een interview met Jozeph Forakis, talrijke foto's van de iconische lamp en achtergrondinformatie over het ontwerpproces en de samenwerking tussen Foscarini en de ontwerper.

In deze brochure blikt Foscarini niet alleen terug op 30 jaar Havana, maar geeft het bedrijf ook inzicht in het creatieve proces van Foscarini. Het verwoordt de filosofie van de Italiaanse verlichtingsfabrikant, die gekenmerkt wordt door creativiteit en vrijheid. Uitdagingen aangaan en nieuwe wegen ontdekken in de verlichtingssector is de drive van het merk en verklaart mede het succes.

Meer informatie:
Foscarini
www.foscarini.com

Publicatiedatum: