Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Olaf Zwijnenburg: 'Moeilijk om pure webwinkel winstgevend te maken'

In diverse media geeft de Rabobank haar visie op de retailsector. Sectormanager Olaf Zwijnenburg spreekt in een interview met RTL Nieuws over de voordelen van het openen van fysieke winkels door voormalige 'pure internet players'.

Het is moeilijk om een pure webwinkel winstgevend te maken. Je hebt weliswaar in principe heel veel bereik, maar het valt niet mee om online gevonden te worden tussen alle andere spelers. En online kijken consumenten vooral naar prijs, waardoor de winstmarges onder druk staan en klanten vaak soms in de ene en dan weer in de andere webshop kopen. Het is dus lastiger om klanten vast te houden. Maar met een fysieke winkel kun je je onderscheiden. Klanten kunnen ook advies krijgen van een medewerker, dat is toch wat anders dan een vraag stellen aan een chatbot. Verder vinden consumenten het vanuit vertrouwen en naamsbekendheid prettig dat ze de mogelijkheid hebben om in een winkel een product te ruilen, mocht dat nodig zijn. Dat ze dat uiteindelijk maar weinig doen, is niet van belang", aldus Zwijnenburg tegen RTL Nieuws.

Publicatiedatum: