Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frederik Vanpevenaeyge van Wünder:

"Persoonlijke hoogtepunt is de lancering van The Duo"

Sinds de oprichting in 2017 heeft het Belgische bedrijf Wünder gestaag zijn plek veroverd in de wereld van buitenmeubilair. "Wünder begon zijn reis met een duidelijke visie: innovatieve meubels creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk waren, maar ook duurzaam en functioneel", zegt Frederik Vanpevenaeyge, Business Developer bij Wünder. In een interview vertelt hij meer over de beginjaren van het bedrijf en hun allereerste deelname aan de Maison&Objet beurs in Parijs.

De start van Wünder
Na de oprichting in 2017 wijdde het bedrijf de eerste drie jaar volledig aan productontwikkeling. "Denk aan design, maar ook aan duurzaamheid, slimme verpakkingen (flatpacks), distributie, enzovoort. In 2020, toen alle voorbereidingen tot in detail waren uitgewerkt en de eerste modellen fysiek klaar waren, was het tijd voor de echte merklancering", zegt Frederik.

Met een focus op productontwikkeling, duurzaamheid en esthetiek heeft het bedrijf een identiteit gecreëerd die zowel binnen als buiten de Benelux wordt gewaardeerd. "We werken momenteel met ongeveer 30 dealers, voornamelijk uit de Benelux, maar ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In Spanje, Italië en Frankrijk werken we met een netwerk van agenten die als tussenpersonen optreden. Daarnaast zijn we ook goed vertegenwoordigd onder architecten, tuinarchitecten, landschapsontwerpers en projectontwikkelaars. De projectmarkt is dus een belangrijke markt voor ons. Ook hier groeien we elke dag."


The Circle by Wünder.

Materialen
Meubels aanbieden in elke gewenste RAL-kleur stelt bedrijven en openbare instellingen in staat hun merkidentiteit te versterken, terwijl de duurzaamheid van de materialen de algehele ervaring verbetert.

Een van de kenmerken die Wünder onderscheidt, is het gebruik van verschillende materialen in hun producten. Van gemetalliseerd staal tot tropisch hardhout zoals Afzelia, het bedrijf streeft naar duurzaamheid zonder in te boeten op stijl en functionaliteit. Elk stuk wordt zorgvuldig vervaardigd, met aluminium en staal gebruikt voor stabiliteit en duurzaamheid, terwijl houtsoorten zoals Afzelia een natuurlijke, tijdloze aantrekkingskracht bieden.

Maison&Objet debuut
Deelname aan evenementen zoals Maison&Objet heeft Wünder in staat gesteld zijn producten aan een wereldwijd publiek te presenteren. "Maison&Objet was een fantastische ervaring! Het was onze eerste keer, en de organisatie had ons een uiterst goede locatie gegeven: in een hoofdgang, direct bij de deur naar een andere hal. Dus, naast de mensen die ons wilden zien, hadden we ook veel aanloop, en de feedback was unaniem positief. We brachten een enorme set goede contacten mee naar huis, en natuurlijk de nodige bestellingen", legt Frederik uit.

"Mijn persoonlijke hoogtepunt was de officiële lancering van ons nieuwe model, The Duo. Ons meest compacte meubelstuk tot nu toe, specifiek ontworpen voor appartementen, stadstuinen en kleinere terrassen, maar ook voor bistro's, restaurants, cafés en hotels. Er was ook veel interesse vanuit deze laatste categorie op de beurs."


The Duo by Wünder.

The Duo is ontworpen voor twee personen en bestaat uit een aluminium tafelblad en zitplaatsen, ondersteund door een stevige stalen basis. Het robuuste maar flexibele ontwerp zorgt voor stabiliteit op elk oppervlak, waardoor het een betrouwbare en veelzijdige toevoeging is aan elke buitenruimte.

In mei zal Wünder te zien zijn op Design District in Rotterdam.

Meer informatie:
Wünder
Ovenhoek 5
Roeselare 8800
+32 (0)51 79 17 31
info@wunder.be
www.wunder.be

Publicatiedatum: