Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harol toont innovaties tijdens R+T Beurs in Stuttgart

CEO Draelants: “Enorm trots op de awards"

Van maandag 19 tot vrijdag 23 februari neemt Harol deel aan de R+T Beurs in Stuttgart. Tijdens de beurs presenteert de Belgische producent van zonwering en buitenleven oplossingen een groot aantal innovaties waaronder de gloednieuwe Coolscreen-collectie. De collectie waarin de expertise van Harol in natuurlijke koeling duidelijk naar voren komt, ontving in 2023 maar liefst drie prijzen: Red Dot Product Design Award, Archiproduct Product Design Award en Archiproduct Sustainability Award.

Naast de nieuwe Coolscreens zijn er natuurlijk nog meer producten te zien zoals een uitgebreide collectie knikarmschermen, Harol AIR en Versuz terrasoverkappingen, verandazonwering én rolluiken op zonne-energie. Bezoek Harol tijdens de R+T in hal 6 stand C31 en maak kennis met de nieuwste producten in duurzame zonwering.Coolscreen collectie
Op de R+T introduceert Harol de Coolscreen-collectie. De nieuwe collectie bestaat uit vijf verschillende typen met ieder unieke eigenschappen. Zo is er een klassiek zipscreen met compacte ronde of vierkante voorzetkast, een uitvoering met dimbare ledverlichting en een Coolscreen op zonne-energie. De montage is eenvoudig en volledig ‘klikbaar’ doordat de onderdelen niet verlijmd zijn. Hierdoor kunnen alle onderdelen aan het einde van de levenscyclus eenvoudig uit elkaar gehaald worden, opnieuw worden ingezet in de circulaire economie en bijdragen aan een duurzame samenleving. Ook het innovatieve en duurzame design van de Harol Coolscreen-collectie valt op. De screens hebben extra smalle geleiders, een onzichtbare lasnaad en de onderlat verdwijnt volledig in de kast. Het schroefloze ontwerp zorgt voor een strakke uitstraling.

Innovatief in natuurlijke koeling
Harol heeft de Coolscreen-collectie ontworpen om elk gebouw of elke woning maximaal en op een verantwoorde manier koel te houden. En dit is niet onopgemerkt gebleven; de volledige Coolscreen-collectie heeft in 2023 een Red Dot Award gewonnen in de categorie Product Design. De jury was lovend over de combinatie van duurzaam design, slimme functionaliteiten én sterke technologie. Bovendien werd Coolscreen 8 Solar, het screen op zonne-energie, bekroond met twee Archiproducts Awards voor Product Design en voor Sustainability.

Annick Draelants, CEO van Harol: “We zijn enorm trots op de Red Dot Award en onze beide Archiproducts Awards voor onze Coolscreens. Als innovatieve speler in natuurlijke koeling, bedenken we graag duurzame oplossingen. De Coolscreen-collectie staat voor een nieuwe generatie screens waarbij we niet alleen de zon weren op een energie-efficiënte manier, maar ook vanaf het beginontwerp inzetten op duurzaam design. Deze awards zijn een mooie bekroning op onze inspanningen op het vlak van innovatie, design én duurzaamheid.”De kracht van zonne-energie
Naast de nieuwste Coolscreen Solar presenteert Harol op de R+T nog meer energie-efficiënte oplossingen die volledig werken op zonne-energie, Harol SolarCool Solutions, waaronder verandazonwering VZ080-ZIP Solar en voorzetrolluik VR150 Solar. De oplossingen werken volledig op zonne-energie dankzij het mooi weggewerkte zonnepaneel en de bijhorende batterij. Door de krachtige, compacte batterij zijn de oplossingen 45 dagen lang te openen en sluiten, zelfs wanneer de zon nauwelijks schijnt. De Harol SolarCool Solutions zijn eenvoudig te installeren zonder grote kap-, breek- of elektriciteitswerken. Ideaal voor (bestaande) woningen en appartementen, maar ook voor woonzorgcentra én horecatoepassingen. De energie-efficiënte oplossingen houden op zonnige dagen niet alleen de warmte buiten en de woning lekker koel, maar zijn ook goed voor het milieu én zorgen dat er direct wordt bespaard op de energierekening. De SolarCool-oplossingen worden bovendien door 100% groene energie geproduceerd dankzij de Harol windturbine die het hele bedrijventerrein en alle productiefaciliteiten van groene stroom voorziet. Hierdoor zijn de oplossingen van Harol duurzamer dan ooit.

Compleet beursaanbod
Ook voor een selectie bestaande producten van Harol zal tijdens de R+T volop aandacht zijn. Zo presenteert Harol de knikarmschermen Praia, Cadiz, Tucan én de bekroonde Lux. Deze knikarmschermen maken gebruik van een innovatieve techniek met ‘Invisilby Wired-armen: een exclusieve en zeer luxueuze afwerking waarbij staalkabels niet langer zichtbaar zijn. Door deze techniek en zijn minimalistische design werd zonnescherm Lux verkozen tot winnaar van de Red Dot Productdesign Award in 2022. Ook kunnen bezoekers zich laten informeren over het uitgebreide assortiment terrasoverkappingen. Harol toont op de beurs onder andere de populaire pergola’s AIR en Versuz om het hele jaar door van de tuin en terras te kunnen genieten. Verandazonwering VZ710 en VZ720, screens SC900 en SC1000 en rolluik VR150 met ronde, vierkante en afgeschuinde kast maken het beursaanbod compleet en de moeite waard om Harol tijdens de R+T te bezoeken.Deelname aan kampvuursessie van ES-SO op R+T
Vanaf dit jaar is de overkoepelende organisatie van Europese Zonweringindustrie ES-SO (European Solar Shading Organisation) strategische partner van R+T. Op de editie van 2024, op 22 en 23 februari, houdt ES-SO onder meer ‘kampvuursessies’ over duurzaamheid en slimme zonwering. Harol neemt hieraan deel en gaat onder andere in op hoe slimme zonwering de ultieme energie-efficiënte oplossing kan zijn voor klimaatbestendige gebouwen en een duurzame toekomst.

In één keer op de hoogte van alle innovaties en de laatste ontwikkelingen van Harol? Bezoek Harol tijdens de R+T in Stuttgart van 19 t/m 23 februari in hal 6 stand C31.

Meer informatie:
Harol
Industrieterrein 1/3
Industriezone Webbekom 1025
3290 Diest
+3213380111
info@harol.be
www.harol.nl

Publicatiedatum: