Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verlichtingsexperts van Paulmann delen tips:

'Met deze lichtoplossingen bereik je juiste effect'

Thuis zijn betekent op adem komen, relaxen en je batterijen opladen van de dagelijkse stress. Licht is daarbij een belangrijke factor die ervoor zorgt dat je je comfortabel voelt. De badkamer, slaapkamer en keuken zijn plekken die doorgaans vaker worden gebruikt dan andere delen van het huis, en in elk van deze ruimtes heeft licht specifieke functies en speelt het een andere rol.

De verlichtingsexperts van Paulmann delen hun tips en tricks om verschillende kamers te verlichten, en hoe je met de juiste lichtoplossing het juiste effect bereikt.


Paulmann URail railsysteem.

Keuken
De keuken is het hart van elk huis. Door de jaren heen worden hier naast heerlijke maaltijden ook mooie herinneringen met dierbaren gemaakt. Daarom moet de lichtvoorziening in een keuken aanpasbaar zijn voor elke situatie. Er zijn meerdere manieren om een sfeervolle en functionele ervaring te creëren in de keuken:

 • Basis-, secundaire en accentverlichting vormen de perfecte basis, maar het is ideaal om licht te verspreiden over meerdere bronnen.
 • Systemen zoals URail railsysteem, LED-panelen en inbouwlampen gepaard met lampen en zachte accentverlichting bieden meestal genoeg licht om aan de verschillende behoeften in de keuken te voldoen.
 • Directe verlichting is ideaal voor het koken en kan het beste worden geplaatst boven het aanrecht of keukeneiland. Indirecte verlichting is daarentegen beter voor kasten, lades en planken.

Tip: kies in de eethoek voor een combinatie van beide – probeer dimverlichting die ook in warmtetoon aanpasbaar is (van warm naar koel wit) om gemakkelijk over te gaan van focus- naar ontspanningsmomenten.


Paulmann LED-strips.

Slaapkamer
De slaapkamer zou moeten aanvoelen als een kalmerende, rustige omgeving. Terwijl de meesten vooral focussen op meubilair en textiel bij het inrichten van de slaapkamer, is de verlichting vaak een bijzaak, hoewel het een enorme rol speelt in het creëren van een gezonde routine en een feel-good sfeer. Het juiste licht kan je helpen om ’s avonds te relaxen en je ’s ochtends juist sneller wakker laten worden. Het hangt allemaal af van de kleurtoon, de plek en het materiaal.

 • LED-panelen of LED-strips zijn perfect voor basisverlichting omdat ze makkelijk zijn om te installeren en licht goed verspreiden, waardoor je egaal en zacht licht in de hele kamer krijgt.
 • Hanglampen kunnen een dosis gezelligheid en charme toevoegen, hoewel railsystemen beter kunnen passen in moderne interieurs.
 • Creëer lichtzones op basis van je activiteiten. Zorg bijvoorbeeld voor achtergrondverlichting in je kast met LED-strips, of plaats armaturen bij je nachtkastjes, wat er niet alleen luxe uitziet, maar nog handig is ook.
 • Kies armaturen met een instelbare witfunctie, zodat je ’s ochtends met wit licht makkelijker wakker wordt, en de lampen ’s avonds een warmere toon krijgen om lekker tot rust te komen.

Tip: probeer je favoriete vintage lamp te upcyclen door er LED smart of ultra-efficiënte verlichting en bedrading in te monteren zodat ze functioneler en zuiniger worden.


Paulmann Casca & Calla.

Badkamer
Veel mensen vinden het lastig om de badkamer te verlichten vanwege zorgen over vocht en water. Gelukkig zijn er een aantal bruikbare tips voor het installeren van nieuwe lichtoplossingen in de badkamer.

 • Voor een mooi en sfeervol effect kun je in de badkamer het beste plafond- en omgevingsverlichting combineren.
  Ingebouwde LED-panelen doen het goed in dit soort ruimtes, net als ingebouwde spotlights.
 • Spiegellampen bieden functioneel licht voor routines terwijl LED-tegels de wasbak extra verlichten, wat ochtendroutines makkelijker en efficiënter maakt.
 • LED strips met decoratieve elementen maken de gehele look van de badkamer af, zodat de ruimte een rustige en samenhangende sfeer krijgt.

Tip: Omdat de meeste mensen ’s ochtends in de badkamer zijn, wordt het aangeraden om koel wit licht te gebruiken dat daglicht nabootst. Dit ondersteunt je bioritme en zorgt ervoor dat je badkamerlicht bijdraagt aan jouw gezonde levensstijl.

Meer informatie:
Paulmann
www.nl.paulmann.com

Publicatiedatum: