Rust vinden in een druk leven is soms een uitdaging. Gelukkig staat de lente voor de deur, en kunnen we binnenkort weer volop genieten van het buitenleven. De tuin blijkt namelijk de ultieme plek om te ontspannen en bij te tanken. Onderzoek toont aan dat een groene omgeving wonderen doet voor je gezondheid en welzijn. Intratuin biedt hulp en presenteert het tuintrendrapport van 2024, met drie verfrissende stijltrends waarmee je je tuin of balkon kunt omtoveren tot toevluchtsoord van rust.


Foto's: Intratuin en Bart Brusee.

Modern Luxury
De Modern Luxury trend steekt de natuur in een modern jasje door organische en strakke vormen perfect te combineren. Comfort en luxe staan hier centraal, waardoor een tuin of balkon een plek van ontspanning wordt. Speel met verschillende structuren zoals gevlochten kunstleer, donker hout en natuurlijk groen, die je op verrassende wijze combineert. Hierdoor krijgt het geheel een elegante uitstraling, waardoor zelfs de allerkleinste buitenruimtes een fijne plek worden.

De kleuren van deze trend brengen warmte naar je tuin, zelfs op regenachtige dagen. De basis bestaat uit diverse bruintinten, van licht tot donker, aangevuld met warm cognac en okergeel. Maak er een levendig geheel van met accenten in vergrijsd lila, blauwgroen en goud.Colourful Cottage
Hou je van een landelijke stijl? Dan is Colourful Cottage iets voor jou. Deze stijl combineert de charme van een Engelse cottage met opvallende accentkleuren die meteen de aandacht trekken. Natuurlijke en duurzame materialen voegen daar een dosis rust en balans aan toe. Stijl je tuin of balkon af met authentieke, ogenschijnlijk handgemaakte producten van rotan, warm hout of gerecycled materiaal. Zo ontstaat een warme en gezellige plek, ideaal om te ontspannen of vrienden te ontvangen.

Beige, licht en donker terracotta vormen de basis van dit kleurenpalet. Om de boel eens flink wakker te schudden worden kobaltblauw en vrolijk geel aan de mix toegevoegd. Deze combinatie van warme tinten en knal-kleuren zorgen voor een verrassende en energieke uitstraling.

Groen past perfect bij het kobaltblauw en geel, en zorgt tegelijkertijd voor meer rust en balans in de tuin. Het vormt de ideale, levendige achtergrond voor het palet van kleuren en verschillende texturen.Pura Vida
De Pura Vida-trend nodigt je uit om dit voorjaar volop van de buitenlucht te genieten en het leven in de tuin te vieren. Dit met een Zuid-Europees tintje en een overvloed aan kleur. Olé! Combineer decoratieve elementen zoals opengewerkt smeedijzer, vrolijke dessins, franjes, en tegelmozaïek voor een mediterrane uitstraling. Kleurrijke bloemen zijn de finishing touch die zorgen voor dat ultieme vakantiegevoel. Je hoeft er niet eens voor de deur uit

Het zal geen verassing zijn, de basiskleuren van Pura Vida zijn uitbundige kleuren als roze, rood, fuchsia oranje en fel mintgroen. Voeg de neutrale tinten grijs-roze, marsala bruin en zwart toe om er een warme en gezellige tuin van te maken. Kleur doet wonderen voor je humeur, en met bloemrijk groen maak je het vrolijke en zonnige karakter van deze trend helemaal compleet.

Meer informatie:
Intratuin
www.intratuin.nl