Nicole Berendsen is de nieuwe agent voor het Nederlandse merk Tonone in België en Luxemburg. Met ingang van 1 maart zal de collectie een aanvulling zijn op haar portefeuille. Van 3 t/m 8 maart zal Nicole aanwezig zijn tijdens de vakbeurs Light + Building in Frankfurt (hall 3.1, stand B21). Naast Tonone vertegenwoordigt ze de merken Freifrau, Janua Moebel en Eloa.


Nicole Berendsen, vanaf 1 maart de nieuwe agent van Tonone in België en Luxemburg.

Onlangs lanceerde Tonone een nieuwe lamp: Bridge. Het ontwerp onderscheidt zich van de huidige collectie door een opvallende materiaalkeuze. Toch is het Tonone signatuur, gedurfd en functioneel, duidelijk terug te vinden in het vernieuwde lichtconcept.

Oprichter Anton de Groof en zijn ontwerpteam halen voortdurend inspiratie uit nieuwe technologieën, trends en alledaagse ervaringen. Kijkend naar de huidige collectie, ontstond het idee om een lineaire lamp te ontwikkelen. Een lamp die een grafisch lijnenspel mogelijk maakt en waarmee geëxperimenteerd kan worden met compositie. Met dit in het achterhoofd hebben ze zich laten inspireren door de constructie van een brug.Wat Bridge bijzonder maakt, is de keuzevrijheid die de consument heeft bij het aanschaffen van de lamp. Bridge is namelijk verkrijgbaar in drie kleurvariaties: Fog White (wit), Lava Orange (fluorescerend oranje) en Toxic Green (fluorescerend groen). Daarnaast is de lamp in verschillende lengtes leverbaar: 110, 150, 180 en 220 cm. Door de keuze in lengte en kleur is Bridge in iedere ruimte toepasbaar.

Bridge is – net als alle andere lampen van Tonone – origineel Nederlands design. Anton maakt al sinds 2008 functionele lichtontwerpen, waarin mechanica en ambachtelijke gereedschappen worden gecombineerd. Samen met lokale specialisten is het team van Tonone continue bezig met het verduurzamen van het ontwerp- en het productieproces.

Meer informatie:
Tonone
www.tonone.com