De Allure eetkamercollectie, ontstaan uit een samenwerking tussen Lafuma Mobilier en het textielmerk Sunbrella, omvat naast ruim gevormde armstoelen en tafels nu ook een nieuwe stoel.

Deze toevoeging bevestigt opnieuw het streven van Lafuma Mobilier naar een eigentijdse esthetiek, gericht op ergonomie, eenvoud en technische vaardigheid. Het resultaat is een collectie van meubels die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.Door de Ancône om te vormen naar een stoel met een hoge zitting, zocht de creatieve studio van Lafuma Mobilier naar een eigen interpretatie van het concept hoogte. Er werd gekozen voor een tussenliggende versie met als aanduiding ‘werkblad’-hoogte. Deze variant vormt een toegankelijk alternatief voor traditionele stoelen en barkrukken, die vaak te hoog zijn en comfort missen.

Op technisch vlak bevat de nieuwe Ancône Middle alle slimme functies en productkenmerken die deze serie stoelen zo succesvol hebben gemaakt. Hij heeft een lichtgewicht en stapelbaar ontwerp, elegant gebogen armleuningen volgens de principes van slim design, een verzinkt stalen frame en een coating van 100% polyester gebakken poederlak. Er is gebruik gemaakt van drielaags doorgestikte acrylstoffen uit de Tundra collectie van Sunbrella, exclusief ter beschikking gesteld aan Lafuma Mobilier en bijzonder geschikt voor zowel binnen als buiten.

Sunbrella stoffen zijn geverfd in de kern van de vezel, waterafstotend, vlekbestendig en gemakkelijk schoon te vegen. Ze zijn ontworpen om zowel de tand des tijds als de gevaren van dagelijks gebruik te weerstaan, en zijn duurzaam bestand tegen vervaging door uv-straling.

De Ancône Middle is verkrijgbaar in drie kleuren: kobaltblauw, ebbenhout zwart en granietgrijs. De stoel past net zo thuis goed rond een keukeneiland, in een bar, bij het zwembad als op een terras.

Meer informatie:
Sunbrella
www.sunbrella.com