Bezoek de officiële introductie van vloerlamp Xio tijdens imm cologne van 14 t/m 18 januari 2024 bij het innovatieve verlichtingsmerk Hollands Licht.

Xio is een ontwerp van Dick Spierenburg: “Een lage zon werpt prachtig licht met krachtige contrasten op stad en land. Voor binnen kies ik dan ook graag laag licht om het interieur contrastrijk te belichten. Met lampen op meerdere plekken, geeft dit een spannend en comfortabel lichtbeeld wat bijdraagt aan een aangename sfeer.“Licht op halve wandhoogte en op meerdere plekken zorgt in een interieur voor sfeer en een prettig lichtniveau. Met dit gegeven ging Dick Spierenburg aan de slag om een armatuur te ontwerpen die zich meervoudig laat toepassen zonder dominant en door herhaling juist spannender te worden. Visueel een bescheiden plek innemen als uitgangspunt leidde tot een even eenvoudig als elegant model dat zich door het tijdloos karakter soepel in interieurs laat integreren.

Een ultradun vlak van 30x30 cm op een slank pootje en een kruis op de vloer. Het vlak is transparant en bij inschakelen licht het egaal op door reflectie. Een berekend en gelaserd patroon op het vlak transporteert het licht zodanig dat het hele vlak verlicht wordt en het licht uittreedt naar naar alle zijden maar vooral naar voren en achter. Zo brengt het rondom helder en zacht licht in de ruimte. Veel licht om bij te lezen, of gedimd een wand of een object te accentueren. De innovatieve LED-lichtbron is verstopt in de drager van het reflecterende vlak, de heatsink. Het onderstel is rank en elegant waardoor het ontwerp als geheel een ingetogen en architectonisch karakter heeft gekregen.Meer informatie:
Hollands Licht
www.hollandslicht.eu