Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cono wint LIT Lighting Design Awards 2023

Catellani & Smith sluit 2023 af met het winnen van de LIT Lighting Design Awards voor de Cono-lamp. Dankzij zijn sculpturale ontwerp en kenmerkende technologie behoort deze lamp tot de winnaars in de categorie Lighting Design of the Year 2023.

Elk jaar vieren de LIT Lighting Design Awards de creativiteit en innovatie van de beste producten en ontwerpen in de verlichtingsindustrie. Deze worden beoordeeld door een jurypanel bestaande uit experts, waaronder invloedrijke figuren in verlichtingsontwerp, academici, mediavertegenwoordigers en andere ervaren professionals.

De overwinning van Cono wordt aangevuld met een andere prijs, deze keer voor de Sfera wandlamp. Deze lamp heeft een Eervolle Vermelding ontvangen in de categorie Lighting Product Design.

Cono valt op door zijn elegante buisvormige structuur met een kenmerkende kegelvorm en een indrukwekkende hoogte van meer dan twee meter, waardoor deze lamp een ware lichtsculptuur is. Aan beide uiteinden heeft Cono verschillende lichtbronnen. De belangrijkste, bestaande uit een hoogrendements COB LED en een asymmetrische lens, bevindt zich aan de bovenkant van de lamp. Deze verspreidt licht naar zowel het plafond als de muur, terwijl een 1W LED een subtiele lichtstreep geeft vanaf het onderste uiteinde van de lamp.

Wat Cono nog specialer maakt, is de keuze van de afwerking - altijd handgemaakt. Deze combineert een heldere blauwtint met het goudkleurige blad dat het onregelmatige oppervlak aan de binnenkant van de lamp bedekt.

Meer informatie:
Catellani & Smith
www.catellanismith.com

Publicatiedatum: