Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Grootste fabrikant van tuinhuisjes ter wereld'

Producent van duurzame outdoor meubelen kiest voor plasticvervanger uit huisvuil

Tijdens de recente klimaattop in Dubai heeft Keter, 's werelds grootste fabrikant van duurzame tuinhuisjes en -meubelen, aangekondigd een plasticvervanger van UBQ Materials te gaan gebruiken voor een nieuwe lijn eco-producten. UBQ Materials, bekend om zijn innovatieve aanpak van het recyclen van ongesorteerd huisvuil, zet zich in voor het verminderen van afval en het bevorderen van circulaire economie.



UBQ Materials transformeert volle vuilniszakken, die anders naar verbrandingsovens zouden gaan, tot een biobased thermoplast. Dit proces, dat onderscheiden is als een van de beste innovaties van 2023 volgens Time, maakt gebruik van organisch materiaal en niet-recyclebaar plastic uit het resterende huisvuil. De Israƫlische onderneming opent binnenkort zijn eerste grote fabriek in Bergen op Zoom, waar 104.000 ton regionaal huisvuil jaarlijks wordt omgezet in 80.000 ton UBQ-materiaal.



Meer informatie:
Keter
www.keter.com

UBQ Materials
www.ubqmaterials.com

Publicatiedatum: