Peter van Winkel van meubelproducent Saunaco:

"De bekroning van RON door de jury is een mooie erkenning van ons werk"

Op 7 november ontving Peter van Winkel, zaakvoerder van meubelproducent Saunaco, de “BRUSSELS Balthazar Award” in de categorie “Best of Belgium” tijdens de Meubelbeurs Brussel.
Het modulaire kastenprogramma RON is 100% Belgisch (en 100% Limburgs), made by Saunaco en designed by Studio Segers. De jury was unaniem lovend over het innovatieve karakter van de collectie RON en de constructieve samenwerking tussen meubelproducent Saunaco en ontwerpbureau Studio Segers.

“De combinatie van het stijlvolle design en sterke vakmanschap maakt ons kastenprogramma RON zo’n succes”, zegt Peter van Winkel, Saunaco. “Daarnaast zijn we trots op de 100% Belgische en uiterst duurzame productie van Saunaco, een unieke troef in de meubelwereld. De bekroning van RON door de jury is een mooie erkenning van ons werk en de kers op de taart van deze succesvolle meubelbeurs.

COLLECTIE RON
Belgische productie en Belgisch design
RON is een uiterst modulair kastenprogramma met zacht afgeronde hoeken. Samen met het verfijnde aluminium onderstel en de subtiele groeven, straalt deze collectie elegantie en finesse uit. De vormgeving wordt gekarakteriseerd door een consequent lijnenspel, met vlakke of gegroefde fronten die vloeiend via de afgeronde hoeken overlopen naar de zijpanelen. Het gestructureerd glas vertoont dezelfde subtiele lijnvoering. De kasten worden uitgevoerd in gebeitst of gelakt eik fineer of gepoedercoat MDF, met deuren in gestructureerd of vlak glas, laden of open aluminium vakken. Elke kast kan in functie van formaat, locatie en materiaal eenvoudig worden samengesteld, en de modules eindeloos (her-) bouwd in de hoogte, breedte en diepte. De mogelijkheden van het programma RON zijn grenzeloos. Een collectie die verfijnde esthetiek ademt, waar eenvoud en authentiek vakmanschap elkaar naadloos vinden. Een helder leesbaar en doordacht kastenprogramma met een zuivere vormgeving en uniek lijnenspel.SAUNACO: architectural furniture
Peter van Winkel, zaakvoerder van meubelproducent Saunaco, is continu op zoek naar manieren om zowel het bedrijf als het productassortiment te verbeteren. Saunaco heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een kwalitatieve en duurzame meubelproducent met een productie die voor 100% in België zit. Samen met zijn echtgenote Pascalle Janssen en een topteam aan vakbekwame medewerkers zorgen ze er samen voor dat elk element tot in de kleinste details verzorgd wordt. Perfectie zit in de genen. Saunaco heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling en productie van kwaliteitsproducten. Het is een constante zoektocht naar verfijning, nieuwe technieken en functionele verbeteringen. De meubels worden met ambachtelijke kwaliteit vervaardigd met geavanceerde machines.

STUDIO SEGERS: design, architectuur en grafische vormgeving Studio Segers is een ontwerpbureau voor product design, grafische vormgeving en architectuur. Verschillende generaties ontwerpers staan garant voor een no-nonsense aanpak, geen oppervlakkige vormgeving maar zinvolle concepten ontdaan van alle overbodigheden. Studio Segers werkt gedurende vele jaren voor gevestigde nationale en internationale merken. Het uitgebreide pallet gerenommeerde awards bevestigen de expertise op gebied van product design. Henry Van de Velde Award, Henry Van De Velde Eco Design Award, Reddot Design Award, German Design Award, European Aluminium Award, Design Plus Award, IF Award, Good Design Award,… Wim Segers ontving in 2022 de prestigieuze Lifetime Achievement Award, Henry van de Velde van Flanders DC.

BRUSSELS Balthazar Award 2023
De BRUSSELS Balthazar Award is een begrip op de Meubelbeurs Brussel met een internationaal draagvlak. Een professionele jury van experten bekroont ieder jaar het beste product of collectie.

Meer informatie:
Saunaco

Dijkstraat 7
B-3950 Kaulille
T. 011 62 10 24
www.saunaco.com

Studio Segers
Plantage 22
B-3680 Maaseik
T. 0476 24 76 00
www.studiosegers.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.