Amazon investeert in Vlaamse slaapapneu-specialist

Sunrise, specialist op het gebied van thuis-slaapdiagnostiek, heeft een extra investering van $6 miljoen ontvangen van Amazon's Alexa Fund en Franse investeerder in de gezondheidszorg UI-Investissement (Majycc Innovation Santé). Dit maakt het totale bedrag aan opgehaald kapitaal voor Sunrise dit jaar $24 miljoen.

Dit nieuws komt na een doorbraakjaar voor Sunrise. Met twee goedkeuringen van de Amerikaanse FDA, de vernieuwde CE-certificering onder MDR1 in Europa en de SleepTech Award 2022 van de Amerikaanse National Sleep Foundation, is Sunrise een belangrijke speler geworden op het gebied van slaapdiagnostiek, met invloed in Europa tot over de Atlantische Oceaan.

De benadering van Sunrise voor slaapmonitoring draait om bewegingen van de onderkaak. Net zoals het middenrif de ademhaling tijdens de slaap ondersteunt, speelt de kaak ook een sleutelrol. Door zich te richten op deze kaakbewegingen, biedt Sunrise een zeer nauwkeurig instrument voor slaapdiagnostiek. En dit alles met een sensor van 8 gram die comfortabel op de kin wordt geplaatst.

Daarnaast meet Sunrise ademhalingsinspanning, een criterium dat vaak over het hoofd wordt gezien bij thuis-slaaptesten. Dit maakt het onderscheid tussen centrale en obstructieve slaapapneu mogelijk. Het biedt ook nieuwe statistieken zoals ademhalingsinspanning-belasting, gekoppeld aan vermoeidheid, type II diabetes en hypertensie. Dergelijke gedetailleerde inzichten banen de weg voor gepersonaliseerde behandelingen en betere gezondheidsresultaten voor degenen die worstelen met slaapproblemen.

"Slaapstoornissen zijn een wereldwijde zorg, en we zijn er trots op om te investeren in Sunrise en hun innovatieve aanpak te ondersteunen bij de diagnose van ademhalingsstoornissen tijdens de slaap," aldus Paul Bernard, directeur van het Alexa Fund. "Hun technologie, ontworpen voor meerdaagse tests die gebruik maken van essentiële slaapstatistieken, heeft het potentieel om de diagnose en zorg voor slaapapneu opnieuw vorm te geven voor miljoenen mensen wereldwijd die lijden aan slaapstoornissen."

Deze nieuwe financiering stelt Sunrise in staat om hun invloed verder uit te breiden, waardoor kwalitatieve slaapdiagnostiek toegankelijker en persoonlijker wordt dan ooit tevoren. Door de krachten te bundelen met het Alexa Fund en UI-Investissement, stelt het bedrijf een nieuwe norm voor slaapgezondheid. Zoals CEO Laurent Martinot het verwoordt: "Deze financieringsronde is een blijk van vertrouwen, niet alleen in Sunrise, maar in de universele behoefte aan betere oplossingen voor slaapgezondheid."

Meer informatie:
Sunrise
www.hellosunrise.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.