Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Slaapspecialist Bart van de Rijt:

'Verhaal over wekelijks reinigen met vinylcleaner kan ik niet zo appreciëren"

Slaapspecialist Bart van de Rijt respecteert als trouwe lezer van Wonen360 ieders mening. "Maar op die van Pascal Mannekens wil ik graag een reactie geven. Pascal is een gewaardeerd mede-ondernemer, maar ook onderzoeker en schrijver en ik heb hem meerdere malen persoonlijk ontmoet. Dat Pascal geen fan is van waterbedden is gekend, dat staat in zijn boeken te lezen en voor een deel heeft hij gelijk, waar het de stuntbedden via internet aangeboden betreft, want een waterbed is net als alle andere bedsystemen maatwerk.

Uiteraard zijn er verschillen in kwaliteit, advies en service, maar dat is in zijn concurrentieveld evengoed zo. Je kunt ook een boxspring kopen bij Leen Bakker, vergelijk je die met de dure bedden die Bedking voert krijg je ook een scheef vergelijk.

Zijn visie op mindere ondersteuning van de rug kan inderdaad gemakkelijk worden ondervangen door een juiste opbouw van de stabilisatie.

Maar zijn verhaal over wekelijks reinigen met vinylcleaner, zijn denigrerende benaming 'plastieken zak' en de kosten van onderhoud en verwarming kan ik niet zo appreciƫren.

Een waterbed is het meest hygiƫnische matras dat op de markt is, er trekt namelijk helemaal niets in, maar elke week de matras met vinylcleaner reinigen is onzin. Er zijn in de nieuwere softside systemen voorzieningen waardoor er niets meer op de matras komt en je met een vochtige doek alles makkelijk kunt reinigen, de zogenaamde anti-stofhoes.

Diezelfde moderne softside heeft isolatie op de bodem, een matrashoes met prima warmte- en vochtregulerende en isolerende eigenschappen en een verwarmingssysteem dat gemiddeld minder dan 1 KwH per dag verbruikt.

Daarnaast gaan de betere matrassen met kwalitatief stabilisatiemateriaal zeker langer mee dan een gemiddelde conventionele matras.

Maar wat het waterbed uniek maakt is de drukverlaging, de regelbare temperatuur en het aanpassend vermogen aan het lichaam", stelt Bart van de Rijt tot besluit vast.

Reageren? [email protected]

Meer informatie:
Waterslaper
[email protected]
www.waterslaper.nl