Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In vier maanden vond Robert John Henderson honderden matrassen op straat

Matrassen metershoog gestapeld. Een complete stoep versperd met matrassen. Of een eenzaam matras in het water. In vier maanden tijd vond Robert John Henderson er honderden op straat. "Alsof het een soort matrassenwijk is", zegt hij tegen Omroep West.

Het is geen uitzonderlijk beeld dat er ineens tien matrassen voor zijn deur liggen. "Die mensen hebben waarschijnlijk met z'n tienen in één huis gezeten. En dat in die kleine huisje die wij in Laak hebben", vervolgt Robert John.


Foto ter illustratie. © Juan Bautista Ruiz Páramo | Dreamstime.com


Robert John Henderson uit Den Haag vertelt in een interview met Omroep West over het fenomeen van matrassen die regelmatig op straat belanden in zijn wijk Laak. Hij merkt op dat vooral arbeidsmigranten uit het Westland, die in goedkopere huurwoningen in Laak verblijven, deze matrassen achterlaten wanneer ze terugkeren naar hun thuisland. Henderson maakt foto's van de matrassen en meldt ze, maar ze blijven vaak enkele dagen liggen voordat ze worden verwijderd. Het verschijnsel doet zich met name voor aan het einde van de maand en rond feestdagen zoals Kerstmis en Pasen. Desondanks benadrukt hij dat de behulpzaamheid van de buurtbewoners in Laak opmerkelijk is, ondanks de vooroordelen over de wijk. Naar aanleiding van dit fenomeen heeft regisseuse Lima Rood een voorstelling gemaakt, waarin Henderson ook een rol speelt. De voorstelling is deze week nog te zien in het Laaktheater, waar ook de foto's van Henderson worden tentoongesteld.

Bron: Omroep West

Publicatiedatum: