Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ducky Dons zet zich schrap voor historisch hoge donsprijzen

De prijzen van dons zijn al enkele jaren bezig met een opwaartse trend. De vraag naar dons, en met name ganzendons, neemt jaar op jaar toe terwijl het aanbod hierop achterblijft. In meerdere landen is de vraag naar luxeproducten, zoals donsjassen en donzen dekbedden, toegenomen.
De prijzen voor ganzendons zijn over de afgelopen 6 maanden met meer dan 30% gestegen en die voor eendendons met meer dan 20%. "Als we kijken naar een periode van vijf jaar, dan is ganzendons zelfs meer dan 50% duurder geworden", meldt Ducky Dons Nederland BV.

85-90% van het dons is afkomstig van eenden en de rest is afkomstig van ganzen. China is veruit de grootste producent van dons en veren ter wereld, verantwoordelijk voor 61% van alle eenden wereldwijd (Bron: Materials Market Report 2023, Textile Exchange). Dit is niet verbazingwekkend, aangezien eend een belangrijk onderdeel is van het Chinese voedselpatroon. Voor ganzendons heeft China volgens bronnen zelfs een marktaandeel van boven de 90%. De donsprijzen in China zijn dan ook leidend voor de wereldwijde marktprijzen.

"Het is niet de verwachting dat de donsprijzen dit jaar zullen dalen. Het aanbod van grondstoffen zal achterblijven bij de vraag. Een verdere opwaartse druk op de grondstofprijzen is dan ook niet uitgesloten. Wanneer de balans tussen vraag en aanbod zal herstellen laat zich lastig voorspellen.

Meer informatie:
Ducky Dons Nederland BV
[email protected]
www.duckydons.nl

Publicatiedatum: