Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zweeds verlichtingsbedrijf Blond maakt comeback:

"Nederland was 15 jaar geleden het grootste exportland voor ons"

Dit jaar maakte het Zweedse verlichtingsbedrijf Blond haar comeback op de Nederlandse markt. Eerder dit jaar kwam Kristofer Fransson naar Amsterdam toe om exposeren op Workspace Design Show.

Zo'n 30 jaar geleden is Blond opgericht door de ouders van Kristofer. Inmiddels heeft hij het roer overgenomen, maar zijn ouders blijven verbonden aan het bedrijf. "Het is en blijft moeilijk om helemaal los te laten", zegt de ondernemer met een knipoog.


Kristofer Fransson van Blond.

Na lange tijd afwezig geweest te zijn in Nederland is Blond terug van weggeweest. Ooit was het een van de belangrijkste afzetmarkten voor het Zweedse bedrijf. "Nederland was 15 jaar geleden het grootste exportland voor ons. Na verloop van omstandigheden is de focus op andere landen komen te liggen. Nu willen we weer voet aan de grond krijgen in Nederland", vertelt Kristofer. De beursdeelname aan Workspace Design Show Amsterdam is de eerste stap.

Het is volgens Kristofer niet vreemd dat Blond succesvol was in Nederland. "De Scandinavische culturen en interieurs zijn vergelijkbaar. Denk bijvoorbeeld aan moderne en minimalistische interieurontwerpen. Hierdoor ontstaat er automatisch gemakkelijker een klik."

Blond richt zich volledig op de contractmarkt. Onder andere in kantoren, winkels, gezondheidsinstellingen, universiteiten, stadshuizen en restaurants draagt Blond haar steentje bij. Veel van deze projecten worden afgerond in Scandinavië, maar ook in landen als Duitsland en de Verenigde staten is het bedrijf actief. Zo werd onlangs in New York een Hermes winkel voorzien van verlichting.

Gevestigd in de stad Värnamo blijft Blond tot op de dag van vandaag een productiebedrijf in het hart en industriële centrum van Zweden. "In samenwerking met architecten, ingenieurs, interieurontwerpers en lichtontwerpers hebben we ons ten doel gesteld om een betere wereld te creëren door middel van verlichting. Een wereld waar esthetische verlichting, geavanceerde technologie en respect voor het behoud van hulpbronnen worden gecombineerd", besluit Kristofer.

Meer informatie:
Blond Belysning AB
Silkesvägen 13
331 53 Värnamo
+46 (0) 370 - 30 17 35
info@blond.se
www.blond.se