Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Retailwereld bevindt zich in een lastige fase'

Olaf Zwijnenburg en Peter van Heerde van Rabobank Nederland gaan samen met Hans van Tellingen (auteur/spreker, onderzoek in/voor winkelcentra) in een blog op De Ondernemer in op de mogelijkheden voor het financieren van retailers anno 2023."De retailwereld bevindt zich in een lastige fase", stellen ze. "Zo is er sprake van dalende brutowinsten door gestegen inkoopkosten. Gecombineerd met gestegen personeelskosten, hoge energiekosten en huurstijgingen met dubbele cijfers, maakt dat veel ondernemers geraakt worden."

Maar wees niet pessimistisch. Er zijn nog veel kansen voor de retail, vaak in de combinatie tussen offline en online. "Goede idee├źn met onderbouwde en realistische prognoses zijn nog steeds financierbaar zolang ze kunnen aantonen dat er voldoende kasstroom wordt gegenereerd om aan alle verplichtingen te blijven voldoen. Afhankelijk van de ontwikkelingsfase en groeiplannen van je bedrijf kun je bij diverse financiers terecht."

Lees hier de complete blog.

Publicatiedatum: