Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Model Indi van nieuwkomer Chill-Line bekroond met Design Award 2023

Relaxfauteuil voor buiten is 'gat in de markt'

Afgelopen maandag 22 mei werd het nieuwste model Indi outdoor van meubelfabrikant DS Meubel uit Beneden-Leeuwen bekroond met de Design Award 2023. Deze relaxfauteuil die als innovatief outdoor model tentoongesteld stond op de tuinmeubelbeurs Garden Preview, werd goed en enthousiast ontvangen door de vakbezoekers. 


Links Klaas Schut met collega Hugo Bauerhuit bij de Indi fauteuils in de stand van Chill-Line.

''Indi is een prachtige nonchalante relaxfauteuil met een extra breed zitvlak om heerlijk in te relaxen,'' lichtten Hugo Bauerhuit en Klaas Schut toe op de Garden Preview beurs. ''Deze fauteuil is leverbaar met gasveer en helemaal voor de outdoor gemaakt. 

Vanaf het zitvlak naar de rug is een afvoergootje gemaakt waar het water doorheen loopt als het op de zitting blijft staan. Ook zitten er ontluchtingsgaten aan de onderzijde van de stoel zodat deze het hele jaar door buiten kan blijven staan. Er zijn drie kleuren op voorraad qua stoffen, andere stoffen zijn ook mogelijk maar daar zit een levertijd op van drie weken. ''Wij werken alleen met stoffen die aan de onderzijde geplastificeerd zijn, zodat het water niet door de stoel kan komen.''


Klaas Schut neemt de Design Award 2023 in ontvangst op de eerste beursdag van de Garden Preview. V.l.n.r.: Klaas, Frits Wolf (4SO), HMC docent en tevens jury Petra Lelie en Marie-Elise Bruins Slot, jurylid en van Wonen360.

Design Award 2023
Op de Garden Preview, de tuinmeubelbeurs die jaarlijks in Houten wordt georganiseerd, werd de Indi voor het eerst als outdoor fauteuil gepresenteerd. DS Meubel was zelf ook voor het eerst aanwezig als exposant op een tuinmeubelbeurs. ''De jury was hier zo van onder de indruk, dat het model een design award in ontvangst mocht nemen,'' vertelde de trotse ontwerper Klaas Schut. ''De relaxfauteuil is volkomen nieuw als outdoormodel, vandaar dat het een opvallend object was voor de vakbezoekers. Velen gingen op de stoel zitten en kregen uitleg hoe deze functioneerde en welke technieken zijn gebruikt en toegepast om van dit indoor model een outdoor stoel te maken.''

Het model wordt in Nederland gemaakt en is verkrijgbaar in drie kleuren. Levertijd is drie weken en er zijn drie soorten gasveren mogelijk in verband met de tegendruk systeem. Ook hoort er een voetenklep in de fauteuil. Aan de achterkant is een afvoersysteem te zien, waar het water in wegloopt. Reden genoeg voor de jury om dit nieuwe model te bekronen met een design award, die ontvangst werd genomen door de ontwerper, Klaas Schut. 


Model Indi tentoongesteld op de Garden Preview.

Meer informatie:
DS Meubel - Chill-Line
[email protected] 
www.chill-line.eu