Dutch Walltextile Co. lanceert Sustainable Harmony collections op Design District

Dutch Walltextile Co. (DWC) lanceert op Design District met trots haar Sustainable Harmony collection, een duurzame lijn wandtextiel bestaande uit GRS-gecertificeerde stoffen. De stoffen van de vier collecties hebben allemaal hun eigen karakter, maar laten zich uitstekend combineren. Planten en bomen vormen de inspiratie voor deze Sustainable-lijn.
 
Bij de ontwikkeling van de collecties heeft DWC door de jaren heen een sterke connectie ontwikkeld met (natuurlijke) materialen, kleuren en texturen die in de natuur voorkomen. Dit heeft geresulteerd in tijdloze collecties. 

Met de lancering van deze eerste volledige GRS collectie zet DWC, naast een duurzaam productieproces waar hergebruik van grondstoffen voorop staat ,haar vervolgstap naar een duurzaam interieur. 

De vier unieke GRS collecties van Dutch Walltextile Co. nemen je mee op plantensafari:

Typhina GRS
De Typhina, oftewel de fluweelboom, is een struik met zacht behaarde twijgen die aanvoelen als fluweel, iets wat je zeker voelt wanneer je je hand over dit wandtextiel laat glijden. Kenmerkend voor deze stof is de kleurverandering wanneer over de stof gewreven wordt. De 22 kleuren van deze collectie zijn mat en verstild.

Salvia GRS
De Salvia of salie is een kruidachtige plant. De naam is afgeleid van het Latijnse salvēre dat ‘gezond zijn’ betekent. De stof Salvia is fris gemelangeerd, past vrijwel bij alles en vormt een mooie basis voor het interieur. Verkrijgbaar in 15 verfijnde kleuren.

Calluna GRS
De kleurschakeringen van de Calluna, ook wel de struikheide, komen terug in de stof met deze naam. De collectie kenmerkt zich door 16 verstilde kleuren van zand beige tot bessenrood en laten zich makkelijk combineren.

Nemorosa GRS
De aarvormige bloeiwijze van deze bosanemoon “Salvia nemorosa” komt terug in de wat grover geweven structuur van de stof. De collecties Salvia GRS en Nemorosa GRS zijn complementair aan elkaar. Beschikbaar in 12 kleuren die variëren van zachte aarde- en natureltinten tot vergrijsd hemelsblauw. 

De Sustainable Harmony Collection is volledig GRS gecertificeerd. Dit is een norm die de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in weefsels verifieert en de stroom van grondstoffen van de bron tot het eindproduct volgt. Het GRS-certificaat is alleen van toepassing op stoffen die meer dan 50% gerecyclede vezels bevatten. Daarnaast moet aan overige strenge eisen voldaan zijn, zoals het inperken van chemicaliën en andere voorwaarden op milieu en sociaal gebied.

Dutch Walltextile Co. staat internationaal bekend voor het produceren van het meest verfijnde en luxe wandtextiel bestemd voor high-end interieurs. DWC herinterpreteert een traditioneel product door vakmanschap te combineren met een elegante, eigentijdse stijl. De gehele collectie wordt ontworpen en geproduceerd in hun eigen productiehuis in Amsterdam. Het fabriceren geschiedt enkel op bestelling om overproductie te voorkomen en bij te dragen aan afvalpreventie.

Technische specificaties
Het wandtextiel is 130 cm breed en per lengtemeter verkrijgbaar. Consumentenprijzen variëren van €120 tot €175 per meter. De wandtextiel collecties zijn ook verkrijgbaar als losse stof voor onder andere gordijnen, kussens en meubelbekleding.

Naast deze collectie zal DWC op Design District ook andere collecties laten zien.

Meer informatie:
Dutch Walltextile Company
www.dwc-amsterdam.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.