Vrouw had tankpas gebruikt tijdens een ziekteperiode

Rechter draait ontslag op staande voet door keukenzaak terug

'De kantonrechter heeft het ontslag op staande voet van een verkoopster bij een keukenzaak vernietigd en veroordeelt de werkgever tot doorbetaling van het loon. De vrouw had de voor woon-werkverkeer bedoelde tankpas gebruikt tijdens een ziekteperiode, waarna de keukenzaak haar per direct aan de kant zette. Ten onrechte, oordeelt de rechtbank Noord-Holland'. Dat meldt platform Accountancy Vanmorgen.

Foto ter illustratie. © Insidestudio | Dreamstime.com 

Volgens de keukenzaak was het niet toegestaan om de tankpas privé te gebruiken na de ziekmelding door de werknemer. De vrouw stelt dat zij met de werkgever mondeling heeft afgesproken dat zij de tankpas ook privé mocht gebruiken, dus ook tijdens haar ziekteperiode. Die mondelinge afspraak is door de werkgever ontkend. De kantonrechter oordeelde echtere dat de werkgever enig privégebruik van de tankpas heeft toegelaten en toegestaan, en dat de werknemer er nooit op is gewezen dat dit privégebruik, al dan niet in een ziekteperiode, strikt verboden was.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.