Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stroeve start outdoorseizoen geldt niet voor iedereen ziet 4SO

"Deel van de verkooppunten verkoopt juist erg goed en heeft veel hogere orderwaardes"

Het zal de meeste mensen uit de branche niet ontgaan zijn dat de verkoop van tuinmeubelen wat stroef opgang komt. Zo vertelde Frank van der Heide, directeur Tuinbranche Nederland, onlangs dat er 19,7% minder tuinmeubelen verkocht zijn vergeleken met een jaar eerder. Intratuin, Jysk en Brico bevestigde dat ze ook in België tegen dezelfde uitdagingen aanlopen: het koude voorjaar en economische onzekerheid.

Ook bij 4 Seasons Outdoor kunnen ze beamen dat het qua verkoop een lastige start van het seizoen is. Al geldt dit niet voor al haar verkooppunten. "Er is ook een deel dat juist erg goed verkoopt en veel hogere orderwaardes heeft. Maar met name de retailer die het (deels) moet hebben van de aantallen bezoekers die heeft het zwaarder", legt Cees Wevers van de tuinmeubelspecialist uit. Wel is de kans groot dat de cijfers van 4SO, zoals verwacht, lager zullen zijn dan het afgelopen jaar.


Collectie Puccini.

Achter de wolken schijnt de zon
Ondertussen is het vooral hopen dat de langverwachte zomer zijn intrede zal maaken. "Het weer is en blijft natuurlijk van grote invloed. Schijnt de zon dan is de aankoopbereidheid het grootst", legt Cees uit. Toch heeft 4SO ook een doelgroep die juist in februari en maart al haar grote inkopen doet. Denk aan consumenten die aankopen doen voor een luxe tuin of overkapping. "Maar nu is de zon meer dan welkom, zodat ook het middensegment zin heeft om weer in hun tuin te genieten van een mooi ingerichte omgeving. Met tuinmeubelen van ons...", zegt Cees knipogend.


Collectie Calpi.

Garden Preview & spoga+gafa 
Echter is er geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Bij de meubelfabrikant is de focus alweer gericht op volgend jaar. Komende week staat Garden Preview in Houten op de planning. Nog een paar weken later zal 4SO haar nieuwe collecties tonen in Keulen tijdens spoga+gafa. Samen met het hele team kijkt Cees uit naar de evenementen. "Daar gaan wij ontzettend vlammen. De collecties zijn erg onderscheidend en qua presentatie en beleving hebben we ook diverse stappen gemaakt!”

Meer informatie:
4 Seasons Outdoor
Hadrianussingel 29
6642 AH Beuningen
024 677 9879
info@4so.nl
www.4seasonsoutdoor.nl