Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 22 april is het de Dag van de Aarde

‘Bij originalhome geloven we dat stijl en duurzaamheid hand in hand gaan’

Deze zaterdag 22 april is het de Dag van de Aarde. Tijd om stil te staan bij onze impact op de planeet en na te denken over hoe we een verschil kunnen maken. "Een manier om een duurzamere levensstijl te creëren is door onze woningen in te richten met milieuvriendelijke producten. Niet alleen is dat beter voor de planeet, het geeft ook voldoening én is beter voor onze gezondheid. Bij originalhome geloven we dat stijl en duurzaamheid hand in hand gaan. Ontdek hoe eenvoudig het is om een prachtig, milieuvriendelijk huis te creëren", aldus originalhome in een persbericht. Het interieurlabel deelt drie stappen voor een aarde- en mensvriendelijk huis.Stap 1: Kies duurzame materialen om impact te verkleinen
"Kies producten die gemaakt zijn van duurzame, milieuvriendelijke materialen. Denk hierbij aan snel hernieuwbare plantaardige vezels zoals rotan, zeegras, abaca of zelfs afvalmaterialen. Door het gebruik van natuurlijke materialen kunnen we onze impact op het milieu verminderen. Dit soort planten groeit snel, herstelt zichzelf en heeft een hoge capaciteit voor de absorptie van CO2. Gerecyclede en upcyclede materialen zoals hout van oude schuren en lege wijnflessen kunnen je interieur een boost geven en tegelijkertijd ruimt het de planeet op! Het gebruik van afval als grondstof vermijdt de negatieve impact van het produceren van nieuwe materialen. Het bespaart land en bomen, stopt de vernietiging van de biodiversiteit en is duurzamer doordat het de levensduur van al bestaande materialen verlengt."

Stap 2: Investeer in tijdloze en duurzame producten
"Wie wilt er voortdurend zijn interieur moeten vervangen? Wij in ieder geval niet! Daarom is investeren in duurzame producten van cruciaal belang. Het kiezen van duurzame producten is een belangrijke stap om de afvalberg te verkleinen en duurzame werkwijzen te ondersteunen. Wanneer je nieuwe items voor je huis gaat uitkiezen, houd dan de duurzaamheid van het materiaal en van de stijl van het product in gedachten. Natuurlijke en neutrale items zijn vaak tijdloos en kunnen lang meegaan in je interieur, zelfs als je stijl verandert. Door producten te kiezen die niet vaak vervangen hoeven te worden bespaar je op lange termijn ook veel geld. Bovendien betekent minder afval minder druk op de planeet. Investeer dus in je interieur en in de planeet tegelijkertijd!"

Stap 3: Low-impact productietechnieken = grote impact op mensen
"Productie is belangrijk! Low-impact productietechnieken minimaliseren CO2-uitstoot, chemicaliën en gifstoffen. Tegelijkertijd wordt de impact op lokale gemeenschappen gemaximaliseerd door oude tradities van handwerk nieuw leven in te blazen. Een van onze hoofdprioriteiten bij originalhome is om ervoor te zorgen dat onze producten een daadwerkelijk aarde- en mensvriendelijk alternatief zijn voor gebruikelijke interieurproducten. We prioriteren productiemethoden met weinig impact op het milieu in alle fases van het ontwerp en maakproces. Van het oogsten van de grondstoffen tot het produceren van het eindproduct; zoveel mogelijk wordt met de hand uitgevoerd. Soms worden er eenvoudige elektrische handgereedschappen gebruikt. Door het hele productieproces op niet-industriële schaal te houden creëren we ook meer banen bieden aan getalenteerde vakmannen en vrouwen in Bangladesh, Indonesië en Tanzania. Door eco en sociaal duurzame bedrijven, zoals originalhome, te steunen verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar steun je ook ethisch en sociaal verantwoorde werkwijzen. Hierdoor maximaliseren we de impact op gemarginaliseerde mensen!"

Meer informatie:
Originalhome
Burgemeester Pabstlaan 10
2131 XE Hoofddorp
+31 (0)23 7857708
[email protected]
www.originalhome.nl

Publicatiedatum: