Rotatiegieter Valiente komt met nieuwe outdoorlijn

In het leven is verandering de enige constante. Maar verandering vraagt moed. De moed en de durf om uit de comfortzone te treden en onverschrokken nieuwe paden te bewandelen. "Als gevestigde rotatiegieter hadden we op de vertrouwde weg kunnen verdergaan, maar we wilden meer. Meer voor onszelf, maar vooral meer voor de consument", aldus Valiente, dat staat voor designartikelen van hoogwaardige kunststof.


Corner bar (links) en Seats Sit&Relax met ronde tafel (rechts).

Nieuwe lijn
Met dit gegeven in het achterhoofd, rijpte het plan om de nieuwe lijn te ontwikkelen. Voor de vervaardiging werd in samenwerking met partners als AMS, koplopers in robotisatie, een geheel nieuw productieproces ontwikkeld. Dit in een gloednieuwe vestiging aan de Hannekenshoek 25 in Herentals.

Het gamma van Valiente wordt nog uitgebreid met onder andere zitelementen, loungetafels, tuinartikelen en hebbedingen voor de kids. Of zoals ze bij Valiente zeggen: "Kortom alles waar u van droomt om uw huis om te toveren tot een unieke leefomgeving met klasse waar u en uw genodigden zich thuis voelen." Al de producten zijn rotatiegegoten en worden vervaardigd uit hoogwaardig polyethyleen. De designs kunnen zowel binnen als buiten ingezet worden.


Pro Bar.

Van aluminium naar kunststof
Plastigi werd opgericht in 1963 door de heer Jozef De Ceuster. Het familiebedrijf, dat oorspronkelijk begon als aluminiumgieterij, stapte al snel over naar kunststof. Onder leiding van schoonzoon Georges Claus werd het een begrip in de rotatiegietwereld.

De vestiging in Mortsel bij Antwerpen, midden in een woonwijk, voldeed niet meer aan de eisen van een groeiende zaak en in 1995 werd er uitgeweken naar Herentals. Daar werd de productie verdergezet aan de Hezewijk 1 te Noorderwijk. Als gevolg van een grootschalig initiatief van Stad Herentals om de straatnamen te veranderen, werd het adres op 11 augustus 2015 gewijzigd in Lenskensdijk 3.

Inmiddels is het dagelijkse bestuur in handen van Filip Claus, daarin bijgestaan door zijn broer Stefan Claus. Onder hun impuls groeide Plastigi uit tot een KMO met klanten in alle takken van de industrie. Onder de afnemers bevinden zich bedrijven als Atlas Copco, Picanol, Van Hool, Eloy et fils, Parsprototo, Duracel en vele anderen.

Meer informatie:
Valiente
Lenskensdijk 3
2200 Herentals
+32 14285830
info@valiente.be
www.valiente-design.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.