Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De beeldhouwlamp van Ronan en Erwan Bouroullec voor Flos

Sculpturaal en in staat om te verrassen met ongewone reflectie-effecten: Ronan en Erwan Bouroullec's Luce Orizzontale is de Flos horizontale hanglamp van glas, geschikt voor de woon- en contractmarkt, vergelijkbaar met een op maat gemaakt product.

Luce Orizzontale is voornamelijk een handgemaakte lamp: elke cilinder waaruit de lamp bestaat is met de hand gemaakt door het glas in een mal te gieten. Elk cilindervormig element heeft verschillende tekens, als bewijs van de bewegingen die de meester-glasblazer bij de creatie heeft gemaakt.

"Het is geen technisch glas" - leggen Ronan en Erwan Bouroullec uit - "maar een steeds veranderend materiaal, ingevoegd in aluminium extrusies. Het resultaat dat we wilden bereiken was precies maar ook fluctuerend en levendig".

De horizontale hanglamp Flos bestaat uit hangende en onderling verbonden cilinders van gegoten glas. Verschillende lengtes kunnen worden geconfigureerd met respectievelijk 8, 10 of 12 cilindersamenstellingen. Deze rusten op een gepolijste primaire aluminium staaf, de as van de lamp, waarin de lichtbronnen zijn geplaatst: het licht wordt uitgestraald en gericht door twee LED-staven, één naar boven en één naar beneden. De touchdimmer, compatibel met de systemen Dali en Push Dim, bevindt zich aan één uiteinde van de staaf.

Flos Luce Orizzontale is ontworpen om verschillende contexten te verlichten en kan variëren van iets meer dan anderhalve meter tot bijna tweeënhalve meter lengte. Bij installatie in parallelle rijen neemt het een sculpturale waarde aan, ideaal voor grote openbare ruimtes zoals hotels, restaurants, hoofdkantoren en musea.

Publicatiedatum: