Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Algemeen directeur Christian Borsboom van STEEL Benelux BV:

"Met kookfornuis Mistral hebben we ontzettend veel succes, ik ben er blij door verrast"

We zijn bijna klaar met het interview als algemeen directeur Christian Borsboom van STEEL Benelux BV terloops meldt dat het nieuwe kookfornuis Mistral - goed voor drie revolutionaire producten in één toestel - binnenkort bij 100 dealers in Nederland in de showroom staat. Dat is natuurlijk een fantastische start voor dit nieuwe apparaat, waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn.
Het Italiaanse STEEL wordt door ingewijden gezien als de Audi onder de kookfornuizen. Of komt - gezien de vele functies en hoge kooksnelheid - een Ferrari meer in de buurt... Hoe het ook zij, het is het eerste fornuis ter wereld waarin een high-end oven, een revolutionaire inductiekookplaat en krachtige kookveldafzuiging zijn geïntegreerd.


Christian Borsboom poserend bij de Mistral in 't Dekker Trend Centre.

Terwijl de totale showroom in het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen, waar ook Wave Kitchen Design en Dekker Zevenhuizen gevestigd zijn, onder handen wordt genomen en bezoekers in en uit lopen, vertelt Christian enthousiast over de twee takken van zijn bedrijf: STEEL indoor en STEEL outdoor. Laatstgenoemde is een betrekkelijk nieuwe tak en ondertussen sterk groeiende, ook al neemt het wereldwijd 10% en in Nederland nog maar 2% van de totale STEEL-verkopen voor zijn rekening. Het is niet voor niets dat STEEL participeert in VIPS Outdoor experience center in Druten waarbij de inrichting van de tuin centraal staat. "Met name consumenten en architecten komen daar inspiratie opdoen. We tonen er onze exclusieve barbecues en complete modulaire buitenkeukens van Genesis, herkenbaar aan het unieke design en de details zoals het bijzonder hoge afwerkingsniveau, functionaliteit en de professionele prestaties. Dat is uniek voor buitenkeukens waarmee we dus op het hoogste niveau acteren", vertelt Christian. "Binnenkort lanceren we een nieuwe lijn, helaas komt dit event te vroeg om daar de nieuwigheden te tonen."


Modulaire buitenkeukens van Genesis, herkenbaar aan het afwerkingsniveau, de functionaliteit en de professionele prestaties.

STEEL Indoor
STEEL Benelux BV heeft een goed jaar achter de rug. Niet alles- maar wel veelzeggend is dat de omzet met 30% toenam. "Dealers willen goede producten waarmee ze zich kunnen verenigen en onderscheiden. Steeds meer consumenten willen een degelijk fornuis in de keuken dat precies doet waarvoor het gemaakt is. We hebben een breed programma dat makkelijk te bedienen is. Inmiddels is 90% inductie dat we verkopen en de rest gas. We zijn niet de goedkoopste, maar wel de beste. Als STEEL willen we het allerbeste product maken. Ook de horecabranche weet ons daardoor steeds vaker te vinden.
Qua design willen we het als fabrikant eenvoudig houden: less is more. Het lijkt bijna op de zakelijke trend zoals je die in Duitsland ziet. Je ziet wel de trend in keukens dat het steeds meer een verlengstuk wordt van de woonkamer. Maar de essentie blijft natuurlijk dat een keuken gemaakt is om in te koken en dan heb je met STEEL een karaktervol product in huis dat kwalitatief ook nog eens hoogwaardig is."


De Mistral heeft een centraal geplaatste kookveldafzuiging waardoor je geen afzuigkap meer nodig hebt. 

Blij verrast
"Met de Mistral hebben we ontzettend veel succes. Ik ben er blij door verrast. Inmiddels wordt ruim 70% van alle verkochte keukens voorzien van inductietechniek met met kookveldafzuiging", vervolgt Christian. "Dus geheel vanzelfsprekend, dat wij de Mistral hebben ontwikkeld. Door de centraal geplaatste kookveldafzuiging heb je geen afzuigkap meer nodig. Deze beschikt over een stille borstelloze high-performance motor met vier standen en een afzuigcapaciteit van maximaal 700m3/per uur en een maximaal geluidsniveau van slechts 63dB. Hiermee worden kookluchten gegarandeerd effectief en geruisloos afgezogen", weet hij. De kookplaat met STEEL FLEXzone inductietechniek wordt bediend met robuuste, massief stalen knoppen aan de voorzijde van het fornuis. Dat betekent: optimaal gemak, veilig koken en - niet onbelangrijk - meer ruimte op het inductiekookveld. "Wij produceren op volle toeren en zijn inmiddels begonnen met uitleveren", vertelt Christian.

Fissler
Trots is de voorman van STEEL Benelux op het feit dat er samengewerkt wordt met Fissler, al sinds 1845 de pannenfabrikant in Duitsland. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit en gepatenteerde technieken, waaronder de Cookstarbodem, heeft het merk al vele prijzen gewonnen. De pannen en snelkookpannen van Fissler behoren tot het beste kookgerei dat wereldwijd te krijgen is.  "Daarom past dit merk zo goed bij STEEL. Ook wij willen de beste zijn. Het mooie is dat zij ons benaderd hebben, een beter compliment kun je niet krijgen als fabrikant. Een fornuis is de motor van een keuken, die moet dus goed zijn. Datzelfde geldt voor je gereedschap, waaronder de pannen die je op het fornuis zet. Elke klant die een Mistral koopt krijgt een Fissler-pan cadeau", voegt hij er nog aan toe.

Kookdemonstraties
Om STEEL als kookmerk te benadrukken, worden vanaf 1 april elke eerste zaterdag van de maand een kookdemonstratie gehouden. "Dan laten we de mogelijkheden van onze fornuizen en inbouwovens zien. Zowel consumenten als retailers en andere professionals zijn welkom."

Ga voor meer informatie, zoals verkooppunten, online brochures en prijslijsten naar Steel Cucine of maak een afspraak, om de showroom in Zevenhuizen te bezoeken.


Een blik op de voorzijde van de showroom waar STEEL te vinden is.

Meer informatie:
STEEL Benelux B.V.
Kantoor: Eksterlaan 20
2261 EL  LEIDSCHENDAM
+31(0)6 15460839
www.steel-cucine.com 

Showroom op afspraak:
Dekker Trend Centre
Nijverheidscentrum 2
2761 JP  ZEVENHUIZEN
+31(0)6 15460839
www.info.dekkerzevenhuizen.nl