Natuzzi Italia keert terug naar Milan Design Week met gloednieuw project

Natuzzi Italia keert terug naar de Milan Design Week met een gloednieuw project van Studio BIG - Bjarke Ingels Group, een van de interessantste namen in hedendaags design en architectuur. Uit de samenwerking tussen Natuzzi Italia en Bjarke Ingels, oprichter en creatief directeur van de studio, komt de Bao sofa die tijdens de Milan Design Week in première gaat in de flagship store van het merk in Via Durini.

Bao maakt deel uit van The Circle of Harmony, een stilistisch verkenningsproject dat in 2020 van start ging met als doel een fysieke en virtuele gemeenschap te creëren waar kunstenaars, architecten en ontwerpers de stilistische evolutie van Natuzzi Italia kunnen creëren en verbeelden, met de geschiedenis en het erfgoed van het merk als mijlpalen van dit pad. Deze creatieve besmetting heeft geleid tot nieuwe en buitengewone herinterpretaties van het DNA van Natuzzi door middel van hedendaagse inrichtingsvoorstellen voor een wereldwijd publiek dat de mediterrane levensstijl wil ervaren.In dit vierde hoofdstuk werden de ontwerpers waarop een beroep werd gedaan in de Circle of Harmony geconfronteerd met het thema comfort, dat altijd een van de fundamentele elementen is geweest van de stilistische signatuur van Natuzzi en ontegensprekelijk een van de hoekstenen is van zijn geschiedenis.

"We wilden dit nieuwe hoofdstuk van de Circle of Harmony wijden aan comfort, een element dat inherent is aan het DNA van Natuzzi," zegt Pasquale Junior Natuzzi, Chief Creative Officer. "Een ontwerpidee dat een beweging wordt, een denkschool. Wij geloven dat het comfort van meubels een essentieel onderdeel is van onze levenskwaliteit. Comfort voor Natuzzi komt niet alleen voort uit een ongeëvenaarde traditie van vakmanschap en voortdurend onderzoek naar materialen en innovatie, maar ook en vooral uit een manier om het leven te begrijpen. Jarenlang geloofden we dat uit onze comfortzone stappen een breuk betekende met de wereld die ons het best vertegenwoordigt. Vandaag de dag is ons doel om ieders comfortzone in te richten door er een plek van te maken die we met trots bewonen en een ruimte om te delen waar we onze energie kunnen opladen om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan".

De Bao sofa put inspiratie uit de eerste Natuzzi modellen die wereldwijd bekend staan om hun zachte en gastvrije stijl. Een belangrijk kenmerk van dit model dat op harmonieuze wijze de ontspanning weergeeft die typisch is voor de sfeer van het Apulische en mediterrane leven, een fysieke en mentale plek die de meest intieme en sociale momenten verwelkomt door quality time met onszelf en anderen te herbergen.
Bao betekent in het Chinees "kostbare schat" en staat voor alles wat mooi is in de wereld en in het leven.

Meer informatie:
Natuzzi italia
www.natuzzi.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.