V-ZUG gaat voor een groene toekomst

Het Zwitsers bedrijf V-ZUG heeft respect voor de natuur en de leefomgeving. De organisatie zet dan ook stevige stappen naar een volledig duurzame werkwijze en dito toekomst van de sector. Dit doet V-ZUG aan de hand van energie- en waterbesparende innovaties bij hun toestellen, maar ook door in het productieproces steeds op zoek te gaan naar hoe het beter en minder belastend voor het milieu kan.

Dankzij een reeks maatregelen draait het V-ZUG-hoofdkwartier dan ook al sinds 2020 100% CO2-neutraal. Toch is het doel daarmee niet bereikt: net als bij de zuinigheid en de performance van hun keukentoestellen, sleutelen ze ook op globale schaal verder aan een groene toekomst.Duurzaam productdesign
V-ZUG rolt z’n groene visie wereldwijd uit, één toestel tegelijk. Huishoudtoestellen zijn voor het gemiddelde gezin de grootste energievreters. Het loont dan ook om te kiezen voor slimme apparaten die ons zo zuinig mogelijk bijstaan in het dagelijks leven. Zo heeft V-ZUG met de AdoraDish V6000 als eerste bedrijf ter wereld een vaatwasmachine met warmtepomp gelanceerd, en met de stoomoven CombiSteamer V6000 45, de bakoven Combair V6000 60, de CombiCookTop-kookplaat en CoffeeCenter V60000 45-koffiemachine een reeks huishoudtoestellen met verbluffende prestaties en een al even indrukwekkend A tot A++ energielabel.

Om het overzicht bij zoveel vernuft niet te verliezen, biedt V-ZUG EcoManagement bij sommige toestellen aan. Een slimme manier om het verbruik van energie en/of water op te volgen. Selecteer het energiebesparende programma tijdens het wassen of drogen om het huishouden zo nog energie-efficiënter te runnen.

Ecologische bedrijfsvisie
Ook op grote schaal – tijdens het productieproces en de volledige werking er omheen – streeft V-ZUG naar het minimum in energieverbruik en vervuiling. Zo worden de productielijnen voor 100% voorzien van herwinbare energie uit waterkracht, draait het logistieke centrum ZUGgate volledig op energie uit hun eigen zonnepanelenpark (een van de grootste uit het kanton) en wordt het belaste grondoppervlak beperkt door te kiezen voor verticale fabrieksgebouwen met een minder grote voetafdruk. Voor de bouw van die gebouwen worden telkens zoveel mogelijk duurzame materialen – zoals lokaal hout (voor de Zephyr Hangar) en gerecycled beton (voor het Zephyr East-gebouw) – ingezet. Met deze laatste toepassing van gerecycled beton, realiseert V-ZUG het grootste project in zijn soort in Zwitserland.

Op de werkvloer worden zowel bij medewerkers als in de dagelijkse werking duurzame (mentaliteits)wijzigingen doorgevoerd. Denk onder meer aan een doordacht afvalbeleid, een mobiliteitsplan met beloningsysteem, beperktere travel policy en compensatieregeling etc. Allemaal maatregelen die moeten helpen V-ZUGs ecologische voetafdruk tegen 2030 met nog eens 80% te laten dalen.

Meer informatie:
V-ZUG
www.vzug.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.