Carpet Edition & STORMO werken samen en realiseren de nieuwe Flux collectie

De beschrijving maakt plaats voor de stroming van het abstracte denken, ontleend aan de artistieke verkenning van Hilma Af Klint (1862-1944), voorloper van collega's als Vasily Kandinsky, Kazimir Melevič en Piet Mondriaan, en die zijn wortels vindt in de meer hedendaagse aspecten van de gelijknamige artistieke beweging die in de jaren zestig opkwam: Fluxus.

De etymologie van het woord zelf weerspiegelt het: van het Engelse flux, dat constante verandering betekent, is deze nieuwe collectie tapijten, gecreëerd in samenwerking met STORMO design studio, samengesteld uit abstracte vormen die, in hun veelvuldige beweging, een richting voor het begrip flux proberen te visualiseren. "De laatste tijd hebben we veel gewerkt rond het concept van de oneindige en moeiteloze stroom van creatie, en de collectie Flux is de perfecte illustratie van deze studies", leggen Elena Calabrò en Michael Carion, directeur en creatief directeur van STORMO, uit.

Zoals in een grote happening worden tijd, ruimte en licht tastbare concepten zonder grenzen in de nieuwe Carpet Edition & STORMO producties. Wat overblijft zijn de contouren van de hoofdvormen, gerealiseerd met de carving-techniek die het driedimensionale effect versterkt. Drie verschillende vormen in evenveel kleuren die op elke vorm van toepassing zijn, komen samen als een zacht tapijt van Nieuw-Zeelandse wol met vloeiende maar doortastende lijnen.

Naar het voorbeeld van Sven Lukin (1934) zijn Flux tapijten ontworpen om het vloeroppervlak horizontaal uit te breiden en te betreden, zonder mogelijke verbindingen met verticale wanden uit te sluiten.
Dit wordt duidelijk in enkele iconische installaties van Sven Lukin waar de scheidingslijn tussen verf, met zijn vlakke en frontale karakter, en sculptuur, gewoonlijk geassocieerd met het creëren van volume en diepte, letterlijk abstracter wordt. Van neutrale tot de meest excentrieke paletten met gedurfde combinaties, de echte hoofdrolspelers zijn de kleuren die het hedendaagse karakter van de door Carpet Edition & STORMO geselecteerde vormen benadrukken om het verhaal van deze steeds veranderende stromen te vertellen. Die van de Flux-collectie zijn echte bewegingen die zich kunnen aanpassen aan verschillende gevoeligheden: als een op maat gemaakt patroon.

Een maatstaf van voelen en waarnemen, uitgedrukt door de verschillende kleurencombinaties, en die als een diepe ademhaling wordt onderbroken in de kleine gaatjes die elk tapijt kenmerken.

Carpet Edition
Carpet Edition is een jong merk, opgericht in 2005 in Collebeato (BS), dankzij de uitgebreide ervaring van Indikon in de productie en distributie van tapijten. Met behoud van een rijke geschiedenis, bestaande uit familieherinneringen, reizen, oude productietechnieken en buitengewoon vakmanschap, zijn Carlo en Valentina Erba erin geslaagd een pad van voortdurende innovatie in te slaan door samen te werken met bekende ontwerpers en veelzijdige, aanpasbare en eco-duurzame producten aan te bieden.
carpetedition.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.