Gedaagde moet alle schade vergoeden die het bedrijf heeft geleden

Rechter veroordeelt bedrijf voor plegen van inbreuk op beeldmerk van BedWorld B.V.

Wie de gedaagde is, is niet bekend, maar de rechter heeft bepaald dat het betreffende bedrijf inbreuk heeft gepleegd op het beeldmerk van BedWorld B.V. De onderneming bood matrassen aan op Bol.com onder gebruikmaking van de zogeheten EAN-code. De keuze voor een merk listing tegenover een merkloze listing maakt dat er sprake is van inbreuk. Onrechtmatig handelen dus, concludeert de rechter.

BedWorld, een slaapdiscounter uit Amsterdam, handelt in boxsprings, matrassen en bedtextiel. Zij biedt haar producten aan via haar eigen website en platforms zoals FonQ en bol.com. 

De rechter heeft in het vonnis bepaald dat de overtreder uiterlijk drie weken na betekening aan Bedworld "de geleverde aantallen, nummers, prijzen en leverdata van de inbreukmakende matrassen zulks afzonderlijk gerangschikt per type matras en per klant en tijdstip, onder overlegging van kopieën van de daarop betrekking hebbende facturen, documenten en correspondentie" moet toezenden.

Daarnaast moeten "het totale aantal inbreukmakende matrassen dat gedaagde heeft verkocht en aangeboden, zulks afzonderlijk gerangschikt per type matras worden overlegd, evenals de gemaakte omzet en netto-winst die de gedaagde heeft behaald per verkocht inbreukmakende matras. Ook moet hij de winst-verliesrekening overleggen waarin overzichtelijk is gespecificeerd welke opbrengsten en uitgaven er zijn gemaakt per type matras.

Verder is hij aansprakelijk gesteld voor alle schade ten gevolge van de inbreuk op de intellectuele-eigendomsrechten van Bedworld. De gedaagde zal Bedworld alle schade moeten vergoeden die het bedrijf heeft geleden en nog verder zal lijden ten gevolge van de inbreuk op de intellectuele-eigendomsrechten van Bedworld. Ook moet de gedaagde de kosten van het kort geding betalen: € 20.976,79.

Lees hier het complete vonnis.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.