Ademhalen met Arte:

Les Forêts-collectie duikt diep in het woud


Bosbanden met Les Forêts van Arte.

Arte brengt groene ‘headspace’ naar binnen met een nieuwe collectie muurbekleding die de natuurlijke variëteit en rust van het bos viert. Les Forêts telt zeven dessins die opgebouwd zijn in de tinten mosgroen tot herfstpracht en een occasionele toets blauw. Ook de gebruikte materialen weerspiegelen de overvloed van het bos: schors, raffia, kurk en hout zijn verweven tot kunstige en toch evenwichtige patronen in blok-, vlecht- of bladvorm. Als een indoor-sessie bosbaden, haalt Les Forêts het razende tempo uit de dag en brengt visuele zuurstof in de plaats.


Dioré, uit de Les Forêts collectie van Arte.

Canopée Dioré
Arte neemt van bovenaf een duik in de Les Forêts-collectie en brengt met Dioré als eerste dessin een levendige interpretatie van het bladerdak. Een opulente print in hoogpolig textiel die de pracht van het gelijknamige beschermde bos op het eiland Réunion weerspiegelt. Beschikbaar in 4 kleurtonen – Grass, Desert sun, Mustard en Cobalt – heeft Dioré de levendigheid en intensiteit van klassieke wandtapijten, maar dan vertaald in abstracte, hedendaagse finesse.


Infini, uit de Les Forêts collectie van Arte.

Promenade à l’Infini
Verdwalen in de diepte van het woud doe je dan weer met Infini. Een ontspannen, met de hand geweven en gekleurd patroon van papierdraad en bananenblad, dat intrigeert door de verschillende kleurnuances. Doordat de vezels de verf tijdens het kleurproces ongelijkmatig opnemen, is elke variant een samenspel van eenzelfde en toch verschillende tinten. Het effect is levendig en natuurlijk rustgevend tegelijk. Infini is beschikbaar in de kleuren Teal, Mushroom, Sandstone en Autumn. 


Tinto, uit de Les Forêts collectie van Arte.

Quadro Tinto
Waar Infini met het bananenblad aan de slag ging, zakt Tinto verder de stam af en maakt een klassevol blokpatroon van de schors van de bananenboom. Beschikbaar in drie gekleurde tinten – Cinnamon, Chocolate en Moss – ontstaat Tinto door brede stroken handmatig te weven in een dambordpatroon, die daarna in tegels te snijden en deze tot slot in een strak patroon te leggen. Het resultaat is, volledig in lijn met de rest van de Les Forêts-collectie, zowel spannend en intrigerend als rustgevend.


Éclat, uit de Les Forêts collectie van Arte.

Éclat abstract
Uitbundiger en abstracter gaat het eraan toe bij Éclat: een groot blokkenpatroon met binnen elke blok een intens spel tussen achter- en voorgrond. Éclat bestaat uit een fijn laagje kurk dat in willekeurige stukken de onderliggende glans laat zien. Éclat is beschikbaar in 7 kleuren: Aloe, White patina, Smoke, Rust, Antique gold, Tan en Mahogany.


Tresse, uit de Les Forêts collectie van Arte.

Tresse vlechtwerk
Als een artisanaal patroon van handgevlochten koorden. Met een mix tussen dikke en dunne vlechten, brengt Tresse een speelsheid in de Les Forêts-collectie. Het vlechtwerk is geprint op natuurlijke vezel en afgewerkt met een dun laagje velours voor een even aaibare als opgewekte afwerking. Kies Tresse in Khaki, Sepia, Tan, Straw of Hazel.


Ajoura, uit de Les Forêts collectie van Arte.

Fleur Ajoura
Ajoura daalt qua materiaalkeuze af in het hart van het woud. Het echte houtfineer bevestigd op vlies is beschikbaar in drie natuurlijke houtkleurige varianten: Walnut, Birch en Ebony. Het fijne lijnenspel van het fineer lijkt op een kunstige ets, terwijl de weelderige tekeningen doen dromen van een uitkijkpost hoog in de bomen.


Ruban, uit de Les Forêts collectie van Arte.

Gelaagd Ruban
Het laatste dessin uit de Les Forêts-collectie is een kunstig knip- en plakwerk van smalle raffiastroken op vlies. De intensiteit van het Ruban-ontwerp wordt gecreëerd door stroken van verschillende dikte opnieuw te versnijden in bredere stroken en die te verweven met een heel fijne draad. Deze bewerking zorgt voor een knap samenspel van dimensies en subtiele patronen. Ruban komt in de kleuren Palmier, Oak, Honey Beige en Skylight.

Meer informatie:
ARTE
www.arte-international.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.