Heimtextil 2023 gaat morgen van start

Heimtextil, de toonaangevende internationale vakbeurs voor woon- en contracttextiel, opent morgen (dinsdag 10 januari) haar deuren. Van 10 tot 13 januari 2023 presenteren meer dan 2.200 internationale exposanten uit 50 landen hun innovaties en trends in de huishoudtextielindustrie in het beurscentrum van Frankfurt. 

Hoogtepunten op Heimtextil 2023
Ook op Heimtextil 2023 zal het overkoepelende thema duurzaamheid duidelijk zichtbaar zijn. Met de exposantenlijst "Green Directory" en het platform voor uitwisseling met zegelaanbieders, het "Green Village", biedt Heimtextil een belangrijke oriëntatie in de jungle van de vele duurzame aanbiedingen. Ook de populaire "Green Tours" rond de beurs leiden geïnteresseerde bezoekers naar geselecteerde exposanten om meer te weten te komen over hun duurzaamheidsstrategie en producten. Last but not least zal de indrukwekkende "Future Materials Library" opnieuw worden gepresenteerd op Heimtextil 2023 als onderdeel van de Trend Space. De internationale collectie materiaalinnovaties op interieurgebied wordt samengesteld door het toekomstbureau FranklinTill, dat ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de Trend Space op Heimtextil 2023.

Onder de titel "Textiles Matter" zetten de Heimtextil Trends 23/24 maatstaven voor de toekomstgerichte en duurzame textielinrichting van morgen. De circulaire economie is een bijzonder aandachtspunt. Door steeds materialen toe te voegen aan een gebruikskringloop wordt enerzijds de behoefte aan nieuwe grondstoffen verminderd en anderzijds de productie van afval. Anorganische materialen zoals nylon, polyester, kunststoffen of metalen kunnen zonder kwaliteitsverlies worden gerecycled en hergebruikt in de technische kringloop. Organische materialen zoals linnen of raffia worden in de biologische kringloop teruggegeven aan de natuur. De vier trendthema's “Make and Remake”, “Continuous”, “From Earth” en “Nature Engineered” zijn hiervan afgeleid.

Nieuw is dat de Trend Space in hal 9.0 komt te staan. Circulaire economie kenmerkt ook de enscenering van de Heimtextil Trends 23/24 zelf: met het "Material Manifesto" heeft het verantwoordelijke trendbureau FranklinTill zich gecommitteerd om het gebied zo duurzaam mogelijk in te richten met overwegend gerecyclede materialen en elementen, evenals een strikt afvalbeleid. vermijdingsstrategie.

Interior.Architecture.Hospitality
Voor interieurarchitecten, architecten en horecadeskundigen biedt Heimtextil 2023 met Interior.Architecture.Hospitality een gepast programma aan. Op alle vier de beursdagen zijn Interior.Architecture.Hospitality presentaties en rondleidingen gepland en voor het eerst Talk & Tours, die rondleidingen en lezingen combineren.

Met de gloednieuwe editie van de Interior.Architecture.Hospitality Library materiaalbibliotheek biedt Heimtextil een gecureerde selectie van functioneel textiel. De eigenschappen vlamvertragend, geluidsabsorberend, lichtbestendig, antimicrobieel en waterafstotend staan in 2023 centraal. Daarnaast zijn design en innovatie in het type textielconstructie belangrijke criteria voor de selectie van producten door een panel van deskundigen. Het textiel wordt gemerkt met de naam van de exposant en het standnummer en gepresenteerd op Heimtextil in hal 4.0. De Interior.Architecture.Hospitality Library is het hele jaar door online beschikbaar op www.textile-library.com 

Meer informatie:
Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven