Ed Jansen van Doorn van interstil Benelux:

"We hebben voor het eerst in onze geschiedenis tussentijds de prijzen moeten aanpassen"

2022 is geschiedenis. Het was een jaar dat vooral in het teken stond van de coronapandemie, de uitbraak van apenpokken, inval door Rusland in Oekraïne, het WK Voetbal en het overlijden van koningin Elizabeth II. Als interieurbranche hadden we te dealen met oplopende tarieven van grondstoffen, energie en vervoer, maar over het geheel genomen draaiden veel bedrijven een goed jaar.

Inmiddels is 2023 aangebroken. Benieuwd wat we van dit jaar kunnen verwachten. We vragen het Ed Jansen van Doorn (foto) van interstil Benelux, producent van gordijnroedes, binnenloopsystemen en technologie voor paneelgordijnen met een showroom in ETC Design Center Europe in Culemborg.

Wat zie je als grootste uitdaging voor 2023?
"De uitdaging voor interstil zal niet veel verschillen van de uitdagingen voor veel andere bedrijven. De markt verandert en het consumentenvertrouwen staat onder druk. Ik ben ervan overtuigd dat we ook deze periode goed door gaan komen zolang je kwaliteit blijft leveren en het serviceniveau op pijl blijft houden."

Hoe heeft de huidige inflatie impact op je bedrijf en de sector?
"De enorme prijsstijgingen van o.a. energie en grondstoffen heeft ook op ons natuurlijk erg veel invloed. Vorig jaar hebben we voor het eerst in onze geschiedenis tussentijds de prijzen moeten aanpassen. Ook voor 2023 kan ik niet garanderen dat het daarbij blijft. Met name de transportkosten zijn explosief toegenomen. We houden de vinger aan de pols en zullen waar nodig aanpassingen gaan doen."

Wat is er sinds corona veranderd?
"Wat mij opvalt is dat we in Nederland erg snel overgegaan zijn naar het ‘’normale’’ leven sinds er geen maatregelen meer zijn. Voor ons is het in ieder geval fijn dat we onze klanten weer kunnen bezoeken zonder voorzorgsmaatregelen."

Waar kijk je met trots op terug?
"Ik kan erg trots zijn op ons hele team. Natuurlijk op de mensen die voor onze klanten zichtbaar zijn zoals de medewerkers van de buitendienst en onze vakkundige binnendienst. Maar ook de medewerkers in de fabriek die keer op keer de hoge kwaliteit weten te waarborgen en ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van onze schitterende producten."

Wie wil je in het nieuwe jaar een hart onder de riem steken?
"Als ik één iemand kies doe ik tegelijkertijd heel veel mensen te kort. Ik wens iedereen die het nodig heeft extra kracht en moed toe in 2023."

Meer informatie:
interstil Benelux
Kuiper 16
5253 RJ Nieuwkuijk
tel: +31 (0) 73 5111192
ed@interstil.nl         
www.interstil.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven