De woontrends van 2023 volgens Luxaflex

Luxaflex bezocht beurzen en trendwatchers, lazen de bladen, deden inspiratie op in mode- en interieurwinkels en verzamelden zo de beste woontrends voor 2023. "Natuurlijk hebben we bij iedere trend ook passende suggesties voor raambekleding", aldus Luxaflex, dat de woontrends van 2023 deelt.1. Comfortabel, warm en knus
"Buiten is het al hectisch genoeg. Meningen, feiten, fake en echt nieuws: het kan allemaal niet hard genoeg verkondigd worden. Het huis is daarom de veilige plek, waar naast rust ook comfort en duurzaamheid centraal staan. Woonbranche-vereniging InRetail heeft deze trend ‘Sustainable Hedonism’ gedoopt.

2. Tweede kans, eerste keus
Ook in 2023 speelt duurzaamheid een hele grote rol. Dat uit zich door het kiezen van kwalitatief hoogwaardige producten maar ook de behoefte aan een functionele woonruimte en ademruimte.

3. Natuurlijk – linnen binnen
Deze woontrend combineert het ‘knusse’ van woontrend een, met het duurzame van woontrend twee. Zachte, natuurlijke materialen zoals riet, bamboe, linnen, jute en katoen. Vaak wordt deze woontrend aangeduid als ‘Scandinavisch’, omdat lichte tinten en natuurlijke materialen in die contreien veel worden toegepast.4. Techno trance
Gemak dient de mens. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is een smart home niet perse voor jonge gadget freaks, maar zorgt het ervoor dat ouderen langer thuis kunnen wonen en het leven voor iedereen comfortabeler en functioneler kan worden.

5. Minimalistisch functioneel
InRetail noemt het ‘Layerd Spaces’, het huis waar plaats, tijd, functie en realiteit door elkaar lopen. Je bureau is na de meeting weer je keukentafel, pub quizzen met je vrienden doe je de ene keer in de kroeg en de andere keer online, je slaapkamer is ook je fitnessplek en er steeds minder verschil tussen de echte en de onlinewereld. Dit geeft mensen de mogelijkheid om meer dimensies toe te voegen aan hun leven", aldus Luxaflex.

Lees hier de gehele blog, met uitgebreide uitleg per woontrend.

Meer informatie:
Luxaflex Nederland
+31 (0) 184 – 230088
info@luxaflex-nederland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.