Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Hollandse meubelfabrikant failliet verklaard door gestegen metaalpoeder prijzen

Vorig jaar, midden in de coronacrisis, besloten kunstenaar Ricardo en ondernemer Daan Tol in deze turbulente tijd een gloednieuw label in de markt te zetten: Design by Ricardo. Binnen een jaar pronken de designtafels al in 44 verschillende showrooms, waarvan zelfs een in Duitsland. Jammer genoeg houdt het avontuur van de meubelfabrikant op. Vandaag (14 december) heeft de rechtbank Haarlem de onderneming in staat van faillissement verklaard. M. Helmstrijd is benoemd tot curator.



Op de website valt het volgende te lezen: "Wegens de sterk gestegen metaalpoeder prijzen, hebben wij besloten om de productie van de metalen gelaagde tafels stop te zetten. Met pijn in ons hart nemen wij afscheid van dit unieke en mooie product. Wij danken alle ondernemers voor het in ons gestelde vertrouwen. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op. We hopen u in de nabije toekomst weer te spreken of te zien."



Voor de oprichting van Design by Ricardo in 2021 was het produceren van tafels niet geheel onbekend. Voorheen werden er namelijk eikenhouten tafels geproduceerd. De industriƫle tafels, met metalen onderstellen, werden toentertijd geheel op maat gemaakt. Echter bleven de houtprijzen maar stijgen, waardoor het bedrijf besloot het roer volledig om te gooien. Zo werd de zoektocht naar een alternatief ingezet.

Nog niet lang geleden nam Design by Ricardo deel aan vakbeurzen zoals Meubelbeurs Brussel en Meubelhart Beusichem.

Meer informatie:
Design by Ricardo
Component 153
1446 WN Purmerend
www.designbyricardo.com