berbel biedt keukenstudio’s onderscheidend afzuigconcept aan

De Duitse specialist in ventilatietechniek, berbel Ablufttechnik GmbH, is net over de grens in Rheine gevestigd. In de eigen fabriek worden alle onderdelen met de hand vervaardigd tot een berbel afzuigkap; ‘Made in Germany’. Sinds 2001 ontwikkelt, produceert en verkoopt het internationaal opererende bedrijf diverse modellen afzuigkappen, kookplaatafzuigingen en kookplaten.

berbel maakt geen gebruik van vetfilters
Bij berbel zijn ze het erover eens: een goede filtering van vetten en oliën uit de lucht is tijdens het koken essentieel. Zonder afzuigkap ontstaat er een laag vetstoffen op alle oppervlakken, wat een probleem vormt voor de esthetiek, de hygiëne, de schoonmaak en het onderhoud. Vetfilters lossen dit probleem ten dele op voor een relatief korte duur, doordat deze na verloop van tijd verzadigd raken, met diverse neven gevolgen van dien. Door de lucht in de keuken te reinigen met het filtervrije berbel principe zijn deze neven gevolgen niet aan de orde en geniet de klant jarenlang van de afzuigkap.

Hoe werkt het filtervrije principe?
Het uitgangspunt is de zuigkracht. De kookdampen, die uit lucht, water en vet bestaan, worden door een smalle en effectieve sleuf in het binnenste van de afzuigkap gezogen. Aan de ingang van de afzuigkap komt er een tweede aspect bij: snelheid. Samen versnellen kracht en snelheid de kookdampen. Binnenin de afzuigkap wordt alles tweevoudig door een bocht omgeleid. Daarbij ontstaat de centrifugale kracht, net als in een slacentrifuge. Vetten en oliën worden gescheiden en de lucht kan ongeremd verder stromen. Een geïntegreerde restafscheider, de zogenaamde Capillar trap, verwijdert nog eens de laatste overgebleven vetdeeltjes en vangt deze op. De vetten en oliën worden opgevangen in een opvangschaal, die na het openklappen van de kap eenvoudig gereinigd kan worden met een doekje of in de vaatwasser.

De voordelen op een rij
Door de lucht te reinigen met de kracht van centrifuge ontstaat er een duurzame hoge vetafscheiding tot wel 97%. De gebruiker heeft geen last meer van storende en vermogen remmende vetfilters, die in de loop van de tijd verzadigd raken. Daardoor zijn berbel kookafzuigingen blijvend stiller, duurzamer, brandveilig en eenvoudig te reinigen; openklappen, opvangschaal uitvegen en schoon! Ook zijn er geen onderdelen in de kookafzuiging, die in de loop van de tijd vervangen moeten worden om de werking te blijven garanderen. Met een berbel kookafzuiging is de klant jarenlang zorgeloos en geen extra kosten kwijt.

Permalyt® recirculatiefilter
Naast het gepatenteerde filtervrije berbel principe en het berbel recirculatiefilter, dat voor een unieke binding van geurtjes zorgt en met zijn grote oppervlak en de 4 kg actiefkool een geurbinding tot 97% bereikt, biedt berbel sinds kort het eerste recirculatiefiltersysteem dat zichzelf regenereert, oftewel het reinigt zichzelf weer als nieuw, kookbeurt na kookbeurt. Dit zogeheten permalyt® filter bestaat uit een - tot nu toe in de keukentechniek uniek - speciaal actiefkoolfilterblok en niet uit het veel gebruikte granulaat. Dit zelfreinigende filtersysteem is daardoor compleet onderhoudsvrij en gecertificeerd door TÜV Rheinland.

Meer informatie:
berbel
www.berbel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.