Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gesprekken met investeerders lopen op niets uit, Waldo Products officieel failliet verklaard

Vele klanten hebben meer dan een jaar moeten wachten totdat ze hun producten geleverd kregen. En velen hebben nog steeds niks ontvangen. “Maar deze week komt je plantenbak eraan”, kregen klanten steeds te horen. Sinds gisteren, 20 oktober, kunnen mensen definitief fluiten naar hun aankopen. De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft de firma Waldo Products in staat van faillissement verklaard.



Plantenbakkenproducent Waldo, die wekelijks in het tuinprogramma van SBS te zien was, haalde een paar maanden geleden de uitzending van Radar. Daarin kwam naar voren dat veel klanten een flink bedrag op tafel hadden gelegd voor spullen die nooit zijn geleverd. Waldo beloofde beterschap - sterker nog - er kwam een harde uitspraak: binnen tweeënhalve maand zouden 90 procent van de problemen zijn opgelost. Helaas is die belofte niet ingelost en het bedrijf failliet verklaard.

Vanwege achterstallige betaliigen had de verhuurder de werkplaats van Waldo al eerder op slot gedraaid en ook de machines waren opgeëist om schulden te kunnen verrekenen. Daardoor zijn ze, zoals ze zelf aangeven, de grip op de zaak verloren.

Betreuren de situatie
Waldo geeft aan het te betreuren dat klanten die wel betaald hebben, niet meer uitgeleverd kunnen worden. Ook zeggen zij veel handelingen te hebben verricht om het proberen op te lossen, onder andere door contact op te nemen met investeerders. Helaas heeft dit alles niet mogen baten. Ze geven aan er privé en zakelijk alles aan te hebben gedaan en mee te voelen met de gedupeerden.

Gesprekken met investeerders zijn op niets uitgelopen.