"Half jaar geleden was het nog een zeer gezond bedrijf"

Tien webshops in outdoorartikelen zes maanden na verkoop failliet verklaard

In 1995 begonnen als hoveniersbedrijf en vanuit daar doorgegroeid naar een succesvolle online onderneming in de tuinbranche met 10 webshops. Ook in België, Duitsland en de U.K. een bekende. Consumenten waren zeer tevreden, want liefst 98% van de klanten beval het bedrijf aan. Helaas is vandaag het doek gevallen voor het bedrijf uit Alblasserdam. En dat terwijl het volgens de oprichter "zeer gezonde bedrijf" nog maar zes maanden geleden was verkocht.

Woensdag 19 oktober heeft de rechtbank van Dordrecht de firma Greenlab B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24376282, in staat van faillissement verklaard. Mr. M.H.J.A. Wesselink is tot curator benoemd. 

In 1995 is Peter Hoek, de oprichter van Green-Lab.nl, begonnen met zijn hoveniersbedrijf. Vanuit daar werd de eerste webshop geboren: Kantenklaarhagen.nl. Peter ontdekte dat er naast de kant en klaar hagen veel andere luxe tuinartikelen niet makkelijk te bestellen zijn voor particulieren.

Zodoende kwamen er steeds meer webshops bij, van luxe polyester plantenbakken tot vuurtafels en andere (grote) tuinartikelen. Anno 2022 telde Green-Lab 10 webshops in het binnen- en buitenland, te weten: Zodoende kwamen er steeds meer webshops bij, van luxe polyester plantenbakken tot vuurtafels en andere (grote) tuinartikelen. Anno 2022 telde Green-Lab 10 webshops in het binnen- en buitenland, te weten: Kantenklaarhagen.nl, Polyesterplantenbakken.nl, Designtuinhaarden.nl, Houtenplantenbak.nl, Cortenstaalplantenbak.nl, Tuinkoken.nl, Kunstgras-XL.nl, Tuin-online.nl, Greenlabshop.co.uk en  Greenlabshop.de.

De luxe tuinartikelen uit de verschillende webshops werden vanaf de kwekerij en het eigen magazijn in Papendrecht verstuurd. Door een grote voorraad aan te houden, konden klanten snel voorzien worden van nieuwe tuinartikelen.

Half jaar geleden verkocht
Nog niet bekend is of het bedrijf een doorstart maakt. Wel bekend is dat Peter Hoek een half jaar geleden zijn Green-lab ("Toen nog een zeer gezond bedrijf", zo laat hij weten) verkocht aan Thijs van Banning en Eduard Hoogenboom. "Zij hebben het nu dus na zes maanden failliet laten verklaren."

Meer informatie:
Green-Lab
www.green-lab.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven