Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Midgard onthult wandlampversies op Orgatec

Midgard zal aanwezig zijn op de volgende editie van Orgatec in Keulen, waar het twee nieuwe wandlampversies zal onthullen van het nu iconische AYNO verstelbare licht ontworpen door Diez Office. AYNO Collection is een radicaal eigentijdse familie van verstelbare lampen gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen - en de vooruitstrevende interpretatie van de Midgard - slogan " lighting the way for modernism ".

Met zijn hoge normen op het gebied van technologie, ontwerpinnovatie en materiaalefficiëntie vertaalt deze verlichtingsfamilie het DNA van Midgard naar het heden: het ontwerp is intellectueel, goed doordacht en nauwkeurig, maar ook onopvallend, tijdloos en compatibel met een breed scala aan verschillende instellingen. De lampen zijn gemaakt van authentieke, duurzame materialen, zijn eenvoudig in gebruik en spreken het speelinstinct aan. 

Omdat voor deze eigentijdse interpretatie van regelbare verlichting geen enkel scharnier nodig is, is het ontwerp ongewoon slank en ingetogen. Het onderscheidende kenmerk van AYNO is een dunne, buigbare glasvezelstaaf, waarvan de kromming en straal worden aangepast via twee schuifringen en de met textiel beklede kabel die ertussen is gespannen. Dankzij de inherente spanning keert de hengel altijd terug naar zijn uitgangspositie. Met behulp van de kabel en de stelringen kan deze desgewenst in een boog worden vastgedraaid - een gebaar dat al bekend is van de Midgard TYP 113 tafellamp die in het Bauhaus wordt gebruikt. 

Het ontwerp van de verstelbare AYNO-lamp is gebaseerd op een eenvoudig idee: mechanische complexiteit wordt vervangen door materiaalefficiëntie

Slechts drie verschillende materialen – deels al gerecycled – worden gebruikt om AYNO te maken: staal, glasvezel en ABS-PC. Deze materiaalkeuze is niet alleen efficiënt en duurzaam, maar maakt ook een hoge mate van lokale inkoop mogelijk: door het gebruik van halffabrikaten worden lange transportafstanden vermeden. De stalen schijven en buizen voor bijvoorbeeld AYNO, evenals de staven van glasvezel, kunnen afkomstig zijn van de respectieve lokale markten.

Bron: Archiproducts

Sander de Geus (Agenturen) is handelsagent voor dit merk in Nederland. 

Publicatiedatum: