Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gespecialiseerd in interieurproducten van afvalstromen en restmaterialen

Interieurmerk brengt De Duurzame Scheurkalender uit

Het Amsterdamse ontwerpbureau en interieurmerk Tolhuijs Design komt met een opvallend nieuw product in de collectie. Tolhuijs Design maakt interieur producten gemaakt van afvalstromen en restmateriaal. Productie vindt plaats bij sociale werkplaatsen en in gevangenissen in Nederland.

Voorbeelden hiervan zijn de FENCY wandrekken gemaakt van reststukken hekwerk, een collectie tafels genaamd ABLE die worden geproduceerd van weggegooide pallets en de SPOOL lampen die lashaspels een tweede leven geven als lamp.Onlangs werd daar een nieuwe collectie verlichting aan toegevoegd: HOOK’d. Gemaakt van haakjes uit een poedercoaterij, die met vele miljoenen stuks per jaar worden weggegooid. Er kunnen voorlopig dus nog wel wat lampen gemaakt worden. Een voorbeeld van de werkwijze van het bedrijf en de afvalstromen waar ze mee werken.Bastiaan Tolhuijs, oprichter van het bedrijf en ontwerper: "Naast zelf ontwerpen en creëren vinden we het ook leuk om mensen zelf over hergebruik na te laten denken en creatief aan de slag te laten gaan. Eerder brachten we daarom al eens ons boekje Van zooi naar mooi uit. Hier staan 35 projecten in om zelf met afvalmateriaal te kunnen upcyclen. De Duurzame Scheurkalender gaat over een veel breder aantal duurzame onderwerpen. Elke dag opnieuw tips, weetjes, dilemma’s, recepten, challenges en nog veel meer. Van biomassa tot kliekjesrecepten. We hopen met deze scheurkalender mensen te inspireren, informeren en in beweging te krijgen."


De Duurzame Scheurkalender is verkrijgbaar in de shop van Tolhuijs Design: www.tolhuijs.nl

Meer informatie:
Tolhuijs Design
www.tolhuijs.nl

Publicatiedatum: