Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Kvik’s nieuwste ontwerpen zijn het boegbeeld van tijdloos Deens design'

De Deense keukenfabrikant Kvik brengt dit najaar haar nieuwste keukenontwerp Avolia uit. Het design is verkrijgbaar in drie natuurlijke kleuren en ontworpen met oog voor het klimaat. Zo bestaat de keuken voor minstens 50% uit gerecyclede materialen en is het voor 99% recyclebaar. De strakke lijnen en geïntegreerde handgrepen zorgen voor een minimalistische en tijdloze look, passend in elk huishouden. Samen met Avolia introduceert Kvik Corisa, een kastdesign exclusief ontworpen door het Deense ontwerpbureau Says Who. De warme houttinten en verfijnde verticalen lijnen maken het ontwerp elegant én makkelijk te combineren met andere designs.

Met natuurlijke materialen, warme kleuren en goed doordachte oplossingen ontstaan keukens die luxe uitstralen én comfortabel zijn. Dit geldt ook voor Kvik’s nieuwste design Avolia, verkrijgbaar in de kleuren black, clay en Arizona beige. Door de keuze uit diverse kleuren handgrepen, accessoires en materialen is het mogelijk Avolia te personaliseren.

Claus Johnsen, head of design bij Kvik: “Het zijn de details die een keuken afmaken en het een eigen karakter geven. Bij Kvik vinden we het daarom belangrijk onze keukenelementen te blijven vernieuwen.  Zo zijn vanaf september twee nieuwe keukenelementen beschikbaar: kastfronten met geribbeld glas en open kasten in de kleuren dark oak, light oak en black. Elementen die goed te combineren zijn met onze nieuwste designs."

Tijdloze designs die jaren meegaan
Duurzaamheid staat bij Kvik hoog in het vaandel. Zo zijn de eigen faciliteiten en productie van de Deense keukenfabrikant sinds vorig jaar CO2 neutraal, en maakt het bedrijf milieubewuste keuzes als het gaat om hun materialen. Ook in het geval van Avolia. De kasten en fronten van de keuken zijn gemaakt van spaanplaat dat voor minstens 50% uit gerecyclede materialen bestaat en afkomstig is van verantwoorde bosbouw en gecertificeerde bronnen. Daarbij is het materiaal voor 99% recyclebaar. De beschermende folielaag voor de keukenkasten zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Johnsen: “Onze producten moeten er niet alleen stijlvol uitzien en betaalbaar zijn, maar ook rekening houden met toekomstige generaties. Dit doen we door duurzaam te produceren, verantwoorde materialen te gebruiken én tijdloze designs te ontwerpen die jaren meegaan.”

Vakmanschap & luxe
Naar aanleiding van het succes van keukenontwerp Ombra, heeft Kvik het duo Kasper Meldgaard en Nikolaj Duve van het Deense ontwerpbureau Says Who opnieuw ingeschakeld voor een designklus. Het resultaat is Corisa, een hoog kastontwerp gemaakt van licht of donker eikenhout afkomstig uit gecertificeerde, duurzame bosbouw. “Met eikenhout creëer je een warme, natuurlijke look die makkelijk te combineren is met andere materialen en kleuren, zoals wij hebben gedaan bij Avolia en Corisa,” vertelt Johnsen. “In het hout is gekozen voor dunne verticale lijnen die vakmanschap, eenvoud en luxe uitstralen.”

Beeld: CORISA light oak van Kvik
Vanaf september 2022 zijn Avolia en Corisa verkrijgbaar bij Kvik.

Meer informatie: 
Kvik
www.Kvik.nl  

Publicatiedatum: