Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Warme houtsoorten zoals notenhout, blijven populair'

'Verlichting' in het keukendesign gespot door DecoLegno op EuroCucina

Dit jaar was EuroCucina weer onderdeel van de Salone del Mobile in Milaan. 16.000 m2 met keukendesign van vooraanstaande bedrijven die laten zien dat de keuken niet langer puur een functionele ruimte is, maar hét knooppunt van een gezellig, geruststellend en gastvrij huis. Dat meldt DecoLegno in een blog over de beurs in Milaan. 

''Alle presentaties tonen eigentijds design, technologische innovatie, energie-efficiënte oplossingen en gebruiksgemak. Nieuwe vormen, kleuren en materialen markeren de keuken als dé plek voor gezelligheid en interactie met de buitenwereld.''

''In lijn met ons algemene signalement van de Salone del Mobile zien we ook in de keuken een langzame beweging naar ‘verlichting’ in het design. Slankere lijnen, open volumes en constructies, glas in de fronten, schuin aflopende bladen en veel aandacht voor verlichting geven de keuken een luchtige uitstraling. In de showroom van Boffi in Brera werd deze tendens al voorzichtig zichtbaar.

''In keukenkasten zien we nog steeds een belangrijke rol voor hout, dat op ambachtelijke wijze wordt verwerkt in fronten. Warme houtsoorten zoals notenhout, blijven populair. Daarmee krijgt de keuken cachet. Maar we zien inmiddels ook de blondere houtsoorten terugkeren, vaak gecombineerd met lichte kleikleuren. De keuken wordt lichter en moderner. Er is veel aandacht voor maatwerk, waarbij er bijvoorbeeld wordt gespeeld met de richting van de houtnerf. Naast houtnerf matching zien we in nieuwe keukendesign van Dada dat de nerfrichting ook haaks op elkaar wordt verwerkt. Dit geeft een modern en speels effect aan het ontwerp.''

Lees hier de volledige blog van Deco Legno.

Publicatiedatum: