Derde editie GLUE amsterdam connected by design staat voor de deur

De derde editie van GLUE amsterdam connected by design staat voor de deur. Een driedaagse route door Amsterdam langs 125 verschillende ateliers, studio’s, interieurarchitecten, design galleries, meubelmakers, design merken, ontwerpers en HUB’s. Het event is gericht op echte designlovers. Dat laat de organisatie van GLUE amsterdam connected by design weten.VOUW
Designstudio VOUW in Amsterdam verrast bezoekers met een bijzondere installatie. Bloom Light, waar Wonen360 eerder over berichtte, is een licht installatie die ‘meebeweegt’ met de bezoeker die eronder loopt. De studio mixt kunst, technologie en sociale cohesie, met als doel de mens iets te vertragen en weer connectie te laten maken met elkaar in de echte wereld. Dezeen beloonde VOUW met een award in 2020. 
Locatie: Hotel Arena HUB, ’s Gravesandestraat 55, Amsterdam.

ARTIFORT
Sinds 1890 produceert Artifort comfortabele en functionele meubels. Khodi Feiz ontwierp de stoel ‘Aloa’, waarbij de focus ligt op het samenspel tussen de zachte en massieve materialen. De ‘Beso Table’ is eveneens ontworpen door Feiz, een uniek ontwerp voor tafelpoten die ruimte bieden voor je benen, zonder in te leveren op stabiliteit en constructie. De Feiz Design Studio is met verschillende awards bekroond en werkte ook voor Alessi, Nike, Herman Miller en Nokia.
Locatie: Design Post Amsterdam HUB, Cruquiusweg 111, Amsterdam.

Belén
Studio Belén, opgericht door Brecht Duijf en Lenneke Langenhuijsen, is net neergestreken in hun nieuwe studio op het Prinseneiland. "De producten die we ontwikkelen komen tot leven door het materiaal: de vormen zijn vaak eenvoudig, waarbij materiaalkwaliteiten bepalen wat het product wordt. Als buro benaderen we interieurs als levende en ademende omgevingen - we behandelen ze als wezens."
Lokatie: Prinseneiland 24-B2, Amsterdam.

H57
In een industriële loods in het opkomende gebied De Houthavens, bevindt zich de HUB H57. De rauwe industriële schil biedt ruimte aan zelfgebouwde units voor werk, presentatie en ontmoeting. Vijf studio’s, Strikwerda van den heuvel Architecten, Het Groenlab, 020Fysiotherapie, Studio Vincent Architecture en The Millen House, bundelen er hun krachten en vinden overeenkomsten en kruisbestuivingen. Saillant detail: GLUE 2022 is de officiële opening van deze permanente HUB.
Locatie: H57  HUB, Haparandaweg 57, Amsterdam.

The Millen House
Een galerie voor collectable design en kunst, gecureerd door Niek Schoenmakers.
Locatie: H57 HUB,  Haparandaweg 57, Amsterdam.

inCC
In samenwerking met BYBORRE heeft Nynke Tynagel de Anatomic voor inCC: ontworpen: ' textile art & a deck chair'. Dit ontwerp werd voor het eerst getoond bij Rossana Orlandi tijdens de Salone in juni 2022.
Locatie: BYBORRE, Naritaweg 70, Amsterdam.

Rademakers Gallery
Rademakers Gallery presenteert werk van zowel bekende als opkomende ontwerpers en kunstenaars op het snijvlak van kunst, design, mode en juwelen. De belangrijkste peilers van de galerie zijn duurzaamheid en het versterken van de positie van vrouwelijke kunstenaars. Tijdens GLUE presenteren hier Joana Schneider, Kiki van Eijck, Simone Post en Mae Engelgeer.
Locatie: Rademakers Gallery, KNSM-Laan 291, Amsterdam.

Meer informatie:
GLUE | amsterdam connected by design 
www.glue.amsterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven