Bloomlight bukt 'nieuwsgierige' naar voorbijgangers

Sprookjes worden werkelijkheid door interactieve lantaarns

Geïnspireerd door de beweging van gras in de wind en de kwestie van lichtvervuiling, heeft studio VOUW een reeks lantaarns ontworpen die als een organisch wezen op voorbijgangers reageren. De 4,5 meter hoge Bloomlight lantaarns zijn uitgerust met sensoren en buigen 'nieuwsgierig' naar naderende bezoekers en ontvouwen een zacht licht. Als bezoekers weglopen, keert Bloomlight terug naar zijn oorspronkelijke positie en wordt weer donker.Mede-eigenaar Justus Bruns: "Natuur en technologie worden op een interactieve manier verenigd. Tevens wordt lichtvervuiling op een sprookjesachtige manier tegengegaan, doordat de straatlantaarn alleen schijnt als er iemand langsloopt.

Slowtech
Mingus Vogel, compagnon van Justus, legt uit wat de gedachte achter de ontwerpen van studio VOUW is. "In onze studio, in het westelijk havengebied van Amsterdam, bouwen we aan een nieuw soort bedrijf: een slowtech onderneming. Op deze plek ontwerpen en ontwikkelen we met ons team een nieuwe manieren om technologie te gebruiken met maar één doel: de wereld vertragen."Bij VOUW hebben ze gezien hoe technologieën hebben geleid tot het eindeloos scrollen op tijdlijnen. Zij geloven dat dezelfde technologieën, die big tech bedrijven gebruiken, kan worden gebruikt om mensen samen te brengen. Om een ​​wereld te creëren die vertraagt ​​en echte gesprekken tussen mensen in de echte wereld opent. Weg van het scherm. Een nieuw soort potentieel voor technologie benutten.


Chairwave van Studio VOUW, ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Metropoolregio Amsterdam.

Chairwave
Met de Chairwave heeft de studio in 2019 laten zien hoe design en tech ingezet kunnen worden om meer ontmoetingen te laten plaatsvinden in de fysieke wereld. Chairwave is een interactieve stoelenrij die alleen stoelen naast andere opent. Zodra je op de Chairwave gaat zitten, klappen de stoelen naast je uit. Door mensen alleen naast elkaar te laten zitten, wordt de drempel verlaagd om een ​​gesprek te beginnen, waardoor mensen niet meer op hun telefoon kijken.Meer informatie:
Studio VOUW
Bornhout 8
Unit / Loods 39
1046 BE Amsterdam
contact@vouw.com
www.vouw.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven